Coreea de Sud, SUA şi Japonia desfăşoară exerciţii militare antirachetă

Armata sud-coreeană a anunţat, luni, iniţierea unor exerciţii comune cu Statele Unite şi Japonia privind detectarea rachetelor balistice, pe fondul unor informaţii că regimul nord-coreean ar putea testa în curând o rachetă balistică lansată de pe un submarin, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

RomaniaTV.net
11 dec. 2017, 06:38
Coreea de Sud, SUA şi Japonia desfăşoară exerciţii militare antirachetă

Exerciţiile vor avea loc în apele Japoniei şi în apropierea Peninsulei Coreene, fiind vorba despre prima operaţiune militară trilaterală de când Coreea de Nord a testat cu succes racheta balistică intercontinentală Hwasong-15 la finele lunii noiembrie.

Manevrele comune se vor încheia marţi şi implică distrugătorul sud-coreean Seoae Ryu Seong Ryong Aegis, distrugătoarele americane Stethem şi Decatur, precum şi nava japoneză Chokai Aegis.

Potrivit unui comunicat al Statului Major General al armatei sud-coreene, exerciţiile includ desfăşurarea unui test simulat pe calculator pentru detectarea şi urmărirea unei rachete balistice şi extragerea informaţiilor aferente.

Este cea de-a şasea rundă de exerciţii militare antirachetă între Coreea de Sud, SUA şi Japonia, după cele două din 2016 şi cele trei din 2017.

Potrivit unor informaţii prezentate de serviciile de informaţii sud-coreene, regimul de la Phenianar putea testa în curând o rachetă balistică lansată de pe un submarin.

„Monitorizăm cu atenţie instalaţiile de rachete din Coreea de Nord. Nu a fost detectat niciun indiciu privind o provocare iminentă, dar suntem pe deplin pregătiţi pentru un răspuns”, a declarat un oficial al ministerului Apărării de la Seul.