Corina Chiriac, despre Cristina Stamate: Îmi pare foarte rău. Vine rană după rană

Interpreta de muzică ușoară Corina Chiriac și-a exprimat regretul luni pentru moartea actriței Cristinei Stamate, despre a spus că era o persoană drăguță, simpatică, caldă.

RomaniaTV.net
27 nov. 2017, 13:16
Corina Chiriac, despre Cristina Stamate: Îmi pare foarte rău. Vine rană după rană

„Îmi pare foarte rău. Vine rană după rană. Sunt cuvinte elegante, dar pierderea rămâne pierdere și regretul nostru rămâne regret. Dumnezeu s-o ierte pe colega mea Cristina Stamate. Șocul e mai puțin dureros, pentru că, cel puțin noi, apropiații Cristinei, știam că e bolnavă de multă vreme. În ultimul an, Cristina a stat mai mult prin spitale, având multiple afecțiuni: în primul rând, inima și apoi ramificații ale diabetului șamd”, a declarat, pentru AGERPRES, Corina Chiriac.

„Probabil că deopotrivă colegi și public trebuie să ne așteptăm și la alte decese, pentru că această generație de actori, care sunt deja de 45 — 50 de ani pe scenă, probabil că, rând pe rând, ne vor părăsi într-un viitor, sper cât mai îndepărtat. Deci va fi datoria oamenilor din presă — am mai spus asta, dar vreau să repet — să formeze generații noi de artiști. (…) Chiar și zilele de oraș sau aniversările astea gălăgioase din piețele orașelor, dacă ar fi prezentate publicului — cine a cântat, ce-a făcut, ce-a zis — altfel decât se face în prezent, tinerii care ar bate la ușa celebrității sau a succesului ar avea, cu siguranță, mai multe șanse să se evidențieze, să apară, să fie cunoscuți”, a spus interpreta.

Corina Chiriac a mărturisit că o cunoștea pe regretata Cristina Stamate mai ales din colaborările de la televiziune.

„Nu am o întâmplare anume. Eu nu am jucat foarte mult cu ea, pentru că ea s-a consacrat în exclusivitate Teatrului ‘Tănase’ unde eu am jucat extrem de rar și extrem de puțin. Practic, nici nu pot să spun că am jucat de 4 — 5 ori în 50 de ani. Și atunci o cunosc din mediile mondene și, în general, din colaborări la televiziune. Cum să fie: drăguță, simpatică, caldă. O fată dulce. Noi, generația noastră, am apucat o vreme în care ne purtam frumos unii cu alții. În ciuda unor EVENTUALE, cu litere mari, invidii, frustrări, regrete, noi ne purtam frumos unii cu alții. Și atunci eu nu-mi aduc aminte să fi existat scandaluri majore sau întâmplări dramatice. Noi ne purtam frumos unii cu alții pentru că apucasem educația părinților noștri, educația interbelică”, a adăugat artista.

Actrița Cristina Stamate a murit luni dimineață, la vârsta de 71 de ani.