Corina Chiriac, mesaj trist pe Facebook: „A murit în preajma Craciunului”

Corina Chiriac este o artista desavarsita, dar si o persoana extrem de sufletista. Recent, cantareata s-a aratat afectata de pierderea unui om simplu, dar care a inspirat-o mereu prin atitudinea lui.

30 dec. 2016, 17:42
Corina Chiriac, mesaj trist pe Facebook: „A murit în preajma Craciunului”

„Dragi prieteni, am nevoie de câteva rânduri pentru a pomeni pe cineva. A murit Ion, pe care îl ştiam de ani şi ani de zile la uşa supermarketului. Deşi un om al străzii, Ion nu cerşea, nu agasa niciodată cu nimic. Se oferea să te ajute cu sacoşele până la maşină, lua bănuţii primiţi fără să se uite la ei şi îi îndesa în buzunare. Cu timpul, mai multe doamne singure îl chemau să transporte căruciorul cu cumpărături până acasă. A lucrat în spatele magazinului la marfă şi a primit chiar cheia unei magazii în care sp doarmă pe vreme rea. Ion, omul străzii, cel singur pe lume, îşi făcuse cu felul lui săritor şi zâmbetul lui plăcut, o familie la noi în cartier.

Toți îl știam, toți aveam nevoie de el. Primavara, îmi făcea cadou un mărțișor, iar iarna mă ajuta la spart cu târnăcopul gheața de pe trotuar. Acum vreun an și ceva, se pripășise la ușa aceluiași magazin o falsă cerșetoare tânară ,prefacută și foarte șmecheră. Bietul Ion s-a îndîăgostit lulea, pentru prima oara in jurul vârstei de 50 de ani. „Mă însor „donșoara” Corina „, îmi spunea fericit….

Șmechera l-a amăgit că-l iubește și ea, că-l va lua de bărbat și-i va oferi un cămin pe care nu l-a avut niciodată… Iar Ion s-a pus pe muncă… s-a bărbierit, s-a dus la baie, s-a îmbrăcat în fine haine noi … Când a adunat mai bine de 30 milioane vechi, i-a dat femeii ca să aranjeze viitoarea lor casă și n-a mai văzut nici femeie, nici bani, iar despre casă, cămin sau familie …nici vorbă!

Desigur, femeia a dispărut cu bani cu tot. „Trebuia să-mi spună că vrea bani … nu să mă mintă că mă iubește ! Îmi spunea. n-a bârfit ,n-a vorbit-o de rău, n-a blestemat. Doar a înlocuit mâncarea cu suc plin de vodcă saniuță cu suc de portocale. Și a băut până i s-a perforat stomacul.

A murit în preajma Crăciunului, iar eu am aşteptat să văd dacă-l mai regretă şi altcineva în afară de mine. Da, îl regretă multă lume. Pe locul unde-l găseai permanent, acum sunt lumânări, flori, iar azi era o cafea şi un pahar cu vin. Cred cu adevărat că Ion a trecut cu bine Judecata de Apoi… Căci a trăit simplu şi cuminte încercările vieţii, fără să strângă din dinţi sau din pumni. Rămân la convingerea că viaţa, acest fabulos cadou, este în principal o continuă încercare şi funcţie de cum ne pregătim de marele examen, Judecata de apoi. Dum bun, prietene Ion. Dumnezeu să te ierte şi să şteargă orice lacrimă din ochii tăi. Roagă-te pentru noi, iar noi ne vom ruga pentru tine. Dumnezeu să te ierte, Ioane”, a scris Corina Chiriac pe pagina sa de pe un site de socializare.