Corina Creţu, AUDIATĂ în Comisia REGI din PE: Prioritatea mea este crearea de locuri de muncă

Corina Crețu, comisarul european desemnat pentru politică regională, a fost audiată, miercuri, în Comisia pentru dezvoltare regională (REGI) a Parlamentului European. 

01 oct. 2014, 06:40
Corina Creţu, AUDIATĂ în Comisia REGI din PE: Prioritatea mea este crearea de locuri de muncă

Corina Creţu a susţinut un scurt discurs în care şi-a prezentat priorităţile în Comisia pentru dezvoltare regională (REGI) a Parlamentului European, la Bruxelles, înaintea începerii audierilor propriu-zise.

„Prioritatea mea absolută este să mă asigur că vom maximiza contribuţia politicii regionale la crearea de locuri de muncă şi creştere economică”, a spus Corina Creţu în prezentarea sa, insistând asupra faptului că este nevoie să fie negociate programe operaţionale de calitate.

Totodată, comisarul european desemnat pentru politică regională a menţionat că această politică va fi foarte importantă pentru priorităţile Comisiei Europene în domeniul inovării, a IMM-urilor, a pieţei unice digitale, a obiectivelor de mediu şi de incluziune socială.

„Trebuie să transferăm bunele intenţii din acordurile pe care le avem în programe operaţionale care pot face o diferenţă”, a spus Corina Creţu, apreciind totodată că programele şi programarea de calitate nu trebuie să aibă de suferit.

Comisarul european desemnat şi-a exprimat convingerea că ‘împreună suntem mult mai puternici decât dacă ne izolăm unul de altul’ şi a promis ‘o toleranţă zero faţă de fraudă’.

CORINA CREŢU, nominalizată pentru postul de comisar european, audiată în Parlament

Audierea Corinei Creţu a durat trei ore, la începutul cărora comisarul european desemnat pentru politică regională a susţinut un discurs de 15 minute. Ulterior, a răspuns întrebărilor adresate de europarlamentari.

Audierea tuturor comisarilor se va încheia la 7 octombrie. Membrii PE pot respinge un comisar sau pot cere schimbarea portofoliului, lucru pe care l-au făcut atât în 2004, cât și în 2009. Potrivit site-ului EUbusiness, eurodeputații ar putea respinge și de această dată cel puțin unul dintre comisari.

Francezul Pierre Moscovici, desemnat pentru portofoliul afacerilor economice și financiare, britanicul Jonathan Hill, desemnat comisar pentru servicii financiare și piețele de capital, și spaniolul Miguel Arias Canete, desemnat comisar pentru acțiune climatică și energie, vor fi, cel mai probabil, în centrul atenției.