CORINA CREŢU, comisar european pentru Ajutor Umanitar. Băsescu l-a sunat pe preşedintele Comisiei Europene

Corina Creţu ar urma să devină comisar european pentru ajutor umanitar, în echipa condusă de Jean-Claude Juncker, scrie Euractiv. Traian Băsescu l-ar fi sunat pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în legătură cu nominalizarea Corinei Creţu, informează România TV.

04 sept. 2014, 09:15

Potrivit Euractiv, România ar urma să obţină postul de comisar european pentru ajutor umanitar pentru Corina Creţu.

În urma nominalizării Corinei Creţu, Traian Băsescu l-ar fi sunat pe preşedintele Comisiei Europene, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de desemnarea social-democratei într-un post de comisar european, informează România TV.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta: Iohannis şi Blaga, PĂCALĂ şi TÂNDALĂ. Am obţinut un portofoliu important: Dezvoltarea Regională

Surprizele legate de structura Comisiei sunt, potrivit euroactiv.ro, portofoliul pietei interne, detinut in prezent de Michel Barnier, a disparut; portofoliul Agendei Digitale, detinut in prezent de Neelie Kroes, a fost inlocuit cu o pozitie de „Vicepresedinte pentru cultura si internet”; nu exista niciun comisar pentru extindere; a aparut un nou post de Vicepresedinte pentru „Mai buna reglementare”; un nou post de Vicepresedinte pentru Uniunea Energetica a a aparut (in completarea portofoliului pentru energie); a aparut un Vicepresedinte pentru Crestere, Uniune Economica si Monetara, Semestrul European si Dialog social.

In privinta culorii politice, noua Comisie Europeana pare destul de echilibrata: Grupul de centru-dreapta (PPE) are 12 portofolii, incluzand doi Vicepresedinti. Socialistii si Democratii au opt portofolii, inclusiv 2 Vicepresedinti iar liberalii (ALDE) au 5 portofolii, cu doi Vicepresedinti.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a obţinut pentru România un portofoliu important, cel al Dezvoltării Regionale. În opinia şefului Guvernului, prin gestul lor de a reclama Comisiei Europene faptul că desemnarea Corinei Creţu s-a făcut ilegal, Klaus Johannis şi Vasile Blaga s-au dovedit doi politruci penibili şi iresponsabili.

„În urma unor negocieri extrem de lungi şi de complicate, în condiţiile în care România nu putea păstra Agricultura pentru că nici o ţară nu-şi va putea păstra portofoliul anterior, am obţinut cel mai important post din Comisia Europeană pentru noi. Dezvoltarea Regională înseamnă toate programele structurale, de coeziune în perioada 2014-2019„, a spus Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis şi Vasile Blaga i-au trimis o SCRISOARE preşedintelui CE: Corina Creţu a fost desemnată ilegal

Premierul i-a criticat dur pe Klaus Iohannis şi Vasile Blaga pentru că se opun nominalizării oficiale a Corinei Creţu pentru Dezvoltare Regională.

Chiar şi domnul Băsescu a avut suficientă minte ca să nu conteste ştiind cât este de important portofoliul. Cei doi politruci penibili şi iresponsabili, Blaga şi Johannis, aceşti Păcală şi Tândală ai politicii româneşti s-au hotărât ei să reclame Comisiei Europene să nu ne dea domnul Juncker Dezvoltarea Regională. Nu-i întrebaţi de ce pentru că ei nu au capacitatea de a se exprima raţional în limba română”, a declarat primul-ministru.