Corina Creţu, „Dialog cu Cetăţenii” la Iaşi – comisarul european susţine dezvoltarea infrastructurii din regiune

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, şi-a continuat programul vizitei în România, la Iaşi, în a două zi de prezenţă în acest oraş. Comisarul a participat în prima parte a zilei la dezbaterea „Dialog cu Cetățenii", ulterior făcând o vizită la Aeroportul Internaţional din Iaşi, obiectiv fundamental în transportul din regiune şi a cărui modernizare a fost susţinută şi din fonduri europene.

01 oct. 2016, 16:58
Corina Creţu, „Dialog cu Cetăţenii” la Iaşi – comisarul european susţine dezvoltarea infrastructurii din regiune

Dezbaterea Dialogul cu cetăţenii Dialogurile cu cetăţenii face parte din seria de dezbateri organizate de Comisia Europeană (începând cu 2012) în toate statele membre. Evenimentul a oferit oportunitatea cetăţenilor europeni de a fi informaţi cu privire la activităţile desfăşurate de Comisie.

„Am discutat despre viitorul Uniunii Europene, despre rolul României în Europa, oportunitățile și provocările cu care se confruntă Comisia Europeană, dar și despre modul în care putem răspunde mai bine nevoilor și preocupărilor dumneavoastră, într-o Europa socială, a cetățenilor. România este un stat care a făcut pași importanți într-o direcție pozitivă în ultimii ani, în ceea ce privește folosirea fondurilor europene, în ceea ce priveşte creşterea economică sau atragerea de investiții”, a declarat Corina Creţu în contextul evenimentului.

Comisarul european a mai subliniat că „un viitor european înseamnă prosperitate, coeziune și diferențe de dezvoltare din ce în ce mai mici între statele membre, mai multe locuri de muncă și companii competitive pe plan internațional. Dar solidaritatea este cea mai importantă valoare pentru ca marele proiect politic european al ultimului secol să continue să apere Europa și pe cetățenii săi!”

Ulterior, Corina Creţu s-a deplasat la Aeroportul din Iaşi. Modernizarea acestui obiectiv extrem de important a fost sprijinită din investiţii de circa 38 milioane de euro provenind din fondurile europene. Comisarul european a subliniat că rezultatul procesului de modernizare este unul de durată și avantajos pentru locuitorii din Moldova.

„Impactul pozitiv al investițiilor în rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) poate fi observat ușor în cazul modernizării și extinderii Aeroportului Internațional din Iași. Dina cest proiect au avut de câștigat atât pasagerii care efectuează zboruri naționale și internaționale, cât și cetățenii din regiunea Nord-Est care beneficiază de o deschidere către mai multe oportunități economice și turistice”, a declarat Corina Creţu.

Aceasta a mai adăugat că România are nevoie de cât mai multe proiecte mature pentru a moderniza infrastructura și pentru a reduce decalajele de dezvoltare în cadrul Uniunii Europene, iar fondurile structurale 2014-2020 sunt o șansă extraordinară pentru autorități să îmbunătățească concret viața oamenilor.