Corina Creţu: România trebuie să fie unită, într-o Europă unită

România trebuie să fie unită, într-o Europă unită, a declarat marți, la București, comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu.

RomaniaTV.net
09 mai 2017, 18:15
Corina Creţu: România trebuie să fie unită, într-o Europă unită

„Este de datoria noastră să apărăm acest unic proiect european, care ne-a adus 70 de ani de pace, într-un continent dominat de tensiuni și conflicte și cred că noi, la zece ani de aderare, putem vedea în fiecare regiune și în fiecare oraș care sunt libertățile pe care le avem — de a munci, de a lucra pe teritoriul UE, de a ne dezvolta în România. Știu că multă lume este săracă și mai are nevoi pentru a se dezvolta și orașele au nevoie de a se dezvolta”, a precizat Crețu, la un eveniment dedicat Zilei Europei organizat la Piața Universității — esplanada cu statui.

Ea a mulțumit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru că a deblocat proiecte pe fonduri europene.

„Am venit aici tocmai pentru a ajuta, pentru a arăta semnalul Comisiei Europene că UE este aici, pentru a ajuta, pentru a sprijini, pentru a folosi toți acești bani care vin ca un semn de sprijin inclusiv financiar”, a spus Crețu.

La rândul său, Gabriela Firea a felicitat organizatorii evenimentului — Institutul European Român, Centrul de Tineret, SNSPA, Calea Europeană, Comisia Europeană.

La eveniment a participat ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca.