Coronavirus în Vaslui. Primarul comunei Perieni a publicat pe Facebook lista cu persoanele aflate în izolare

Scandal uriaş în judeţul Vaslui. Primarul comunei Perieni, Alexandru Iacob, a publicat pe pagina sa de Facebook un tabel cu persoanele aflate în izolare din cauza epidemiei de coronavirus. Poliţiştii au sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal care urmează să îl ancheteze pe edil.

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 05:54

Mesajul publicat de primarul comunei Perieni a stârnit controverse. Unii cetăţeni susţin că edilul a încălcat legea privind protecţia datelor cu caracter personal prin publicarea listei în spaţiul public.

„Tabel nominal cu persoanele aflate în autoizolare în comuna Perieni. Pentru a monitoriza această situaţie, vă rugăm să ne sesizaţi dacă mai sunt persoane care sunt venite recent din afara ţării”, este mesajul care însoţeşte fotografia cu lista postată de primar.

Un număr de 62 de persoane sunt izolate la domiciliu în comuna Perieni din judeţul Vaslui, aşa cum reiese din lista publicată de primar. Lista conţine numele cetăţenilor întorşi din străinătate, data la care au intrat în izolare la domiciliu şi cea la care le expiră această perioadă, fără a cuprinde şi codurile numerice personale.

Potrivit Agerpres, prefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan, a declarat că instituţia abilitată să analizeze situaţia şi să ia eventuale măsuri este Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care poate fi sesizată sau se poate autosesiza în acest caz. 

Măsurile luate de Poliţie în cazul primarului din Perieni

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal după ce primarul comunei Perieni a publicat pe pagina sa de Facebook un tabel nominal cu persoanele aflate în izolare la domiciliu.

„Referitor la situaţia din comuna Perieni, am sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care va lua măsurile legale”, au declarat reprezentanţii IPJ Vaslui.

În urmă cu două săptămâni, Primăria Urziceni a publicat lista cu persoanele izolate din cauza noului coronavirus.

Primarul Timişoarei vrea să-i ştampileze pe românii care sunt obligaţi să stea în izolare sau carantină