Corpul de Control al Guvernului, trimis să verifice retrocedări din Sibiu

Inspectorii Corpului de Control al premierului Victor Ponta urmează să facă verificări asupra unor retrocedări efectuate la Sibiu în anul 2010, atunci când Klaus Johannis era atât primar al Sibiului, cât şi preşedinte al comisie pentru retrocedări a municipalităţii, transmite România TV.

05 nov. 2014, 08:02
Corpul de Control al Guvernului, trimis să verifice retrocedări din Sibiu

Inspectorii lui Ponta au suspiciuni legate de unele dosare prin care fie au fost retrocedate proprietăţi în natură, fie foştii proprietari sau cei care au cumpărat drepturile litigioase au fost despăgubiţi financiar. Unele dosare ar fi fost întocmite eronat sau sumele acordate de Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor au fost prea mari.

Ulterior, Corpul de Control al Guvernului a dat publicităţii un comunicat cu lămuriri suplimentare, în care se arată sunt vizate retrocedări care au avut loc nu doar în Sibiu, instituţia controlată fiind ANRP şi nu municipalitatea sibiană. „Corpul de Control al primului-ministru desfasoara, incepand cu data de 03.11.2014, o actiune de control la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P). La baza actiunii de control au stat informatii transmise de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor care se refera la activitatea proprie a acestei entitati cu privire la acordarea unor despagubiri ca masuri reparatorii, in favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unitati administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu”, se arată în comunicat.