Cort doborât de vânt la un festival din Iaşi. Şase persoane au fost rănite

Şase persoane au fost rănite vineri, la un festival din Iaşi, după ce o furtună puternică a doborât un cort. De asemenea, mai multe echipamente ce urmau a fi puse pe scene au fost puse la pământ.

RomaniaTV.net
23 iun. 2017, 14:15

Şase persoane din randul organizatorilor evenimentului au fost ranite, dintre care cinci au refuzat transportul la spital.

O fata de 16 ani a suferit un traumatism cranian si cateva rani in zona fetei dupa ce a fost lovita de o teava. La fata locului a intervenit un echipaj medical de urgenta din cadrul SAJ Iasi. Minora a fost transportata la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iasi pentru investigatii suplimentare. Totodata, o alta fata a primit ingrijiri medicale pe loc, dar nu a necesitat transportarea la spital.

„Un echipaj medical de urgenta tip B2 cu asistent a intervenit la fata locului, pentru a acorda ingrijiri medicale persoanelor ranite. La locul solicitarii a fost gasita o tanara, in varsta de 16 ani, care prezenta traumatism cranio-cerebral minor si excoriatii. Dupa acordarea asistentei medicale de urgenta, pacienta a fost transportata la Spitalul de Neurochirurgie ‘Prof. Dr. Nicolae Oblu’ din Iasi pentru investigatii suplimentare. De asemenea, o alta a primit ingrijiri medicale la fata locului intrucat prezenta excoriatii gamba dreapta, insa nu a fost necesar transportul la spital”, a declarat Nicolai Pralea, purtator de cuvant al SAJ Iasi, potrivit bzi.ro.

Organizatorii au instalat cortul joi seară, nefiind suficient timp pentru a face toate testele.

Ca urmare a stării proaste a vremii, deschiderea oficială a festivalului a fost amânată cu șase ore.

Citeşte şi Furtuna a făcut ravagii în ţară. Copaci doborâţi pe case, maşini şi carosabil, din cauza vijeliei