COŞMARUL din Prelungirea Ghencea se apropie de final: Primaria construieşte trotuare noi. Se pregăteşte un amplu protest pe 1 aprilie

Primăria Capitalei anunţă că, în luna aprilie, încep lucrările de construcţie a trotuarelor în Prelungirea Ghencea, după ce locuitorii din zonă au reclamat de foarte mult timp că viaţa le este pusă în pericol în fiecare zi din cauza infrastructurii rutiere deficitare, zona fiind intens circulată de camioane şi maşini de mare tonaj. Totodată, vor fi refăcute şi marcajele rutiere. Între timp, locuitorii s-au mobilizat şi au anunţat un amplu protest pentru data de 1 aprilie pentru a atrage atenţia autorităţilor. 

24 mart. 2017, 08:47

Administratia Strazilor va demara, in luna aprilie, lucrari de construire a trotuarelor pe Soseaua Prelungirea Ghencea. In prezent se lucreaza la remedierea deficientelor din carosabil si se marcheaza trecerile de pietoni, anunta Primaria Municipiului Bucuresti. 

La initiativa primarului general, Gabriela Firea, vineri, la sediul Municipalitatii, a avut loc o sedinta de lucru la care au participat toti factorii decizionali, responsabili cu identificarea unor solutii pentru decongestionarea traficului din zona Prelungirea Ghencea.

In cadrul intalnirii, la care au fost prezenti si membri ai asociatiei „Initiativa Prelungirea Ghencea”, reprezentantii actualei administratii au dat asigurari ca vor face toate demersurile pentru deblocarea conflictului de trafic din zona, situatie care treneaza de aproape zece ani.

Directorul Administratiei Strazilor, Mirela Ionita, a anuntat ca se fac deja demersuri pentru a imbunatati calitatea vietii locuitorilor din zona. Astfel, in data de 22 martie a inceput marcarea trecerilor de pietoni si au fost demarate lucrari de reparatii pe portiunile unde au aparut gropi.

De asemenea, pana la supralargirea soselei, a fost gasita o solutie provizorie pentru siguranta pietonilor: vor fi construite trotuare (cu o garantie de patru ani), pe o lungime de 3 km, pana la limita administrativa cu judetul Ilfov. Trotuarele vor avea o latime de 1,5 m astfel incat sa permita si circulatia bicicletelor. Construirea acestora va incepe in luna aprilie si va dura aproximativ o luna si jumatate, informeaza PMB. 

Protest pe 1 aprilie in Prelungirea Ghencea. Proiectul de supralargire a strazii, amanat de 10 ani

Intre timp, locuitorii din zona anunta ca vor organiza un protest pe data de 1 aprilie intre orele 11 si 15, pe traseul Ansamblul Primavara (plecare) – Centura – Domnesti – Cartierul Latin (final).

„Pasajul Domnesti si largirea Prelungirii Ghencea implinesc un deceniu de pacaleli!
Haideti cu noi in strada sa spunem Primariei capitalei si CNAIR-ului ca nu le mai inghitim pacalelile, livrate mai ales in campaniile electorale! Si sa le cerem sa-si faca treaba: sa urgenteze largirea si pasajul, sa prezinte public un calendar concret al etapelor si al alocarilor bugetare. Intre timp, sa ia masuri pentru siguranta circulatiei in zona: sa faca trotuare, sa marcheze trecerile de pietoni si sa asigure dirijarea circulatiei in intersectia cu str. Valea Oltului si cu Soseaua de Centura.
Proiectul ,,Supralargire Prelungirea Ghencea – Domnesti”, votat de Consiliul General al capitalei in 2006, este amanat de 10 ani si, in ciuda promisiunilor primite de la autoritati, nici anul asta nu e sigur ca vor incepe lucrarile. Stim de la Primaria capitalei ca inca nu a fost finalizat proiectul tehnic, nu au fost finalizate masuratorile limitei administrative dintre Bucuresti si Ilfov, nu au fost finalizate exproprierile, nu a fost lansata licitatia pentru largire. De asemenea, licitatia pentru proiectul CNAIR ”Pasaj suprateran pe drumul judetean DJ 602 Centura Bucuresti Domnesti” a durat aproape 2 ani si a fost castigata in final de o firma aflata in insolventa.
De asemenea, prin acest mars de protest vrem sa atragem atentia Primariei capitalei si Politiei Rutiere asupra pericolului rutier permanent in care circulam de 10 ani in aceasta zona in lipsa trotuarelor, in lipsa marcajelor pe carosabil pentru trecerile de pietoni, in lipsa amenajarii corespunzatoare a statiilor Ratb, in lipsa dirijarii circulatiei la intersectia cu str. Valea Oltului si la trecerea cu calea ferata de la Soseaua de Centura.
Codul rutier prevede obligatia autoritatilor locale de a amenaja trotuare: ”Articolul 53 – Autoritatile publice locale, cu autorizatia administratorului drumului public si cu avizul politiei rutiere sau la solicitarea acesteia, sunt obligate sa ia masuri pentru realizarea de amenajari rutiere destinate circulatiei pietonilor, biciclistilor, vehiculelor cu tractiune animala si calmarii traficului, semnalizate corespunzator, in apropierea unitatilor de invatamant, pietelor, targurilor, spitalelor, precum si in zonele cu risc sporit de accidente.”
Protestul a fost anuntat Primariei capitalei, Primariei Bragadiru si Primariei Domnesti, asteptam acordul acestora in zilele urmatoare … dar protestul il facem oricum.
Veniti alaturi de noi sa ne cerem dreptul la o viata civilizata pentru noi si copiii nostri!”, scriu pe pagina de Facebook organizatorii protestului. 

Primaria Capitalei anunta ca reface PUZ-ul. CNAIR construieste un sens giratoriu

Primaria Municipiului Bucuresti a alocat 5 milioane lei pentru obiectivul de investitii Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti, in proiectul de buget pentru anul 2017. Suma a fost alocata pentru intocmirea unui nou studiu de fezabilitate si a unui Plan Urbanistic Zonal, care sa corespunda situatiei actuale din teren, avad in vedere ca zona s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. In urma demersurilor Municipalitatii, acest proiect va fi inclus in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov 2016-2030.

In paralel cu proiectul municipalitatii, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste centura Capitalei si calea ferata care include un giratoriu suspendat ce ar trebui sa fluidizeze circulatia rutiera in zona intersectiei dintre iesirea din Capitala spre Domnesti, dinspre Prelungirea Ghencea, si centura Capitalei, unde, in prezent, se creeaza frecvent ambuteiaje.

CITEŞTE ŞI Trei pasaje auto din Capitală ar putea fi construite cu fonduri europene. Câţi bani sunt necesari