Cosmin Contra, după tragerea la sorţi din Liga Naţiunilor: Serbia e clar favorită!

Selecţionerul Cosmin Contra a declarat, miercuri, că grupa a 4 a Seriei C de la Liga Naţiunilor este una grea, dar crede că România o poate câştiga, deşi favorită este Serbia.

24 ian. 2018, 12:38
Cosmin Contra, după tragerea la sorţi din Liga Naţiunilor: Serbia e clar favorită!

Se putea mai bine, e clar că favorită e Serbia. Apoi am picat iar cu Muntenegru, am demonstrat la Cluj că putem să-i batem, Lituania este periculoasă, dar am avut rezultate cu ei. Este o grupă puternică, foarte grea, dar cu încredere putem să o câştigăm. Avem un handicap că primul meci acasă îl jucăm fără spectatori, aşteptăm ţintarul de la UEFA, dar avem timp să ne pregătim, trebuie să fim puternici şi sper ca jucătorii români din străinătate să înceapă să joace şi să vină cu încredere la naţională„, a declarat Cosmin Contra la Pro TV.

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu este mai încrezător şi crede că România poate termina pe primul loc. „Eu zic că este o grupă extrem de accesibilă, putem să o câştigăm, putem să ne calificăm şi sunt convins că tricolorii vor face acest lucru. Hai să nu ne mai gândim că Muntenegru ne-a bătut. Ne-a bătut întâmplător, ne-a bătut pe greşelile noastre, pe faptul că aveam un selecţioner care încă nu cunoştea foarte bine posibilităţiel jucătorilor noştri, caracterul şi tot ce ţine de o echipă naţională.

Serbia reprezintă o ţară cu un fotbal care a dat mulţi jucători de valoare în fotbalul mondial, dar nu mai e Serbia pe care o ştim noi. Echipa noastră naţională a dovedit în multe rânduri că poate câştiga cu Serbia. Eu cred că avem un mare avantaj, e un nou sistem care ne poate permite să ajungem la Campionatul European. Mai există avantajul că până la toamnă selecţionerul poate observa ce poate aduce nou competiţia internă„, a spus Iordănescu, la Digi Sport.

Reprezentativa României va evolua în grupa 4 a Ligii C din cadrul Ligii Naţiunii, alături de selecţionatele Serbiei, Muntenegrului şi Lituaniei, s-a stabilit, miercuri, la tragerea la sorţi de la Lausanne.

Datele partidelor sunt următoarele: 6–8 septembrie, 9–11 septembrie, 11–13 octombrie, 14–16 octombrie, 15–17 noiembrie şi 18–20 noiembrie.