Cosmin Contra: Nu pot să promit un joc spectaculos la naţională

Noul selecţioner al echipei naţionale a României, Cosmin Contra, a dezvăluit, sâmbătă, ca va folosi sistemul de joc 4-2-3-1 şi a precizat că nu promite meciuri spectaculoase, ci mai multă determinare.

RomaniaTV.net
23 sept. 2017, 15:30
Cosmin Contra: Nu pot să promit un joc spectaculos la naţională

Personal, ca antrenor îmi place 4-2-3-1. Nu pot să promit un joc spectaculos, ceea ce promit este că vor vedea o echipă cu o altă atitudine, o altă organizare. Cred că avem jucători care pot avea posesia. Voi încerca să aduc şi alţi jucători la echipa naţională, dar în mare parte mă voi baza pe jucătorii care au fost convocaţi şi până acum. Dacă îi voi convoca înseamnă că am încredere în ei”, a declarat Cosmin Contra pentru FRF TV.

Fostul internaţional a explicat şi cum va face selecţia. Contra susţine că se va baza în principiu pe jucători care evoluează constant la cluburilor lor, însă va încerca să-i ajute şi pe cei care nu sunt titulari, precum Nicolae Stanciu, care nu mai prinde primul „11” la Anderlecht. În acelaşi timp, jucătorii trecuţi de 30 de ani pot spera în continuare la convocare, mai spune Contra.

„Voi încerca de aici înainte să aduc la echipa naţională jucători care evoluează meci de meci şi care sunt într-o formă bună. Dar, în acelaşi timp, voi convoca şi jucători de mare perspectivă care nu evoluează meci de meci la echipa de club. Dacă au o situaţie delicată la echipă, eu voi încerca să-i ajut. Pentru mine, fotbalul n-are vârstă. Ultima dată, selecţionerul Spaniei l-a convocat pe David Villa, care are 38 de ani. Câtă vreme ne dorim să câştigăm orice meci, vor veni şi jucători de peste 30 de ani, dacă sunt în formă”, a adăugat Contra.