Cosmin Ghiţă, numit încă patru luni director general al Nuclearelectrica

Consiliul de Administraţie al producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, l-a numit pe Cosmin Ghiţă (28 de ani) în funcţia de director general pe o perioadă provizorie de patru luni începând cu data de 3 ianuarie 2018, "în baza recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Administraţie", a informat compania.

21 dec. 2017, 07:22
Cosmin Ghiţă, numit încă patru luni director general al Nuclearelectrica

Ghiţă fusese numit la conducerea companiei pentru o perioadă provizorie de patru luni începând cu data de 2 septembrie.

De asemenea, în cadrul şedinţei de joi, Consiliul de Administraţie l-a numit pe Adrian Dumitriu în postul de director financiar al SNN tot pentru o perioadă provizorie de patru luni, începand cu 3 ianuarie 2018, ca urmare a deciziei actualului director financiar de a renunţa la mandat, potrivit news.ro.

Adrian Dumitriu ocupă din data de 1 iulie 2016 funcţia de director economic al Sucursalei CNE Cernavodă, „ca urmare a unui proces de recrutare derulat de SNN”, precizează societatea.

În plus, au fost aleşi şapte membri provizorii în Consiliul de Administraţie, prin metoda votului cumulativ, pe baza propunerilor de candidaţi transmise de către acţionari, pentru un mandat provizoriu de patru luni de zile.

Aceştia sunt: Iulian-Robert Tudorache, Cristian Dima, Cristian Gentea, Elena Popescu, Dragoş Ionuţ Bănescu, Mirel-Alexandru Marcu şi Mihai Daniel Aniţei.

Mandatul acestora începe pe 28 decembrie sau până la finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011.

Nuclearelectrica a realizat în primele nouă luni ale acestui un profit net de 225,28 milioane lei, în creştere cu 120% faţă de perioada similară a anului trecut, când a raportat un rezultat net de 102,39 milioane lei.

Veniturile din exploatare s-au ridicat în perioada menţionată la 1,4 miliarde lei, fiind cu 17% în creştere faţă de primele nouă luni ale anului trecut (1,19 miliarde lei).

Producţia de energie a crescut cu 2,3%, la 7.760 GWh, de la 7.589 GWh, la sfârşitul lunii septembrie 2016.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,17 miliarde lei.