Cosmin Nicula, PSD: Putem cere revocarea lui Gheţea de la CEC. Nu o chemăm pe Ioana Băsescu la audieri

Sub-comisia care anchetează creditul luat de la CEC de Ioana Băsescu, fiica preşedintelui, a semnat marţi două solicitări, către Banca Naţională a României (BNR) şi căte CEC, a declarat Cosmin Nicula, preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat. Sub-comisia se află în cadrul Comisii de buget-finanţe din Senat.

26 nov. 2013, 11:37
Cosmin Nicula, PSD: Putem cere revocarea lui Gheţea de la CEC. Nu o chemăm pe Ioana Băsescu la audieri

Prin aceste solicitări, li se cer date financiare celor două instituţii. În cazul CEC, se vor cere datele financiare de când este în funcţie Radu Gheţea, preşedintele acestei instituţii bancare. Se va urmări, în principiu, cât de profitabilă a fost această instituţie cât a fost condusă de Radu Gheţea. Nu se va cere nici o informaţie directă despre creditul luat de Ioana Băsescu, a subliniat Cosmin Nicula. În cazul în care rezultatele sunt nesatisfăcătoare, se poate merge chiar până la cererea de revocare din funcţie a şefului CEC.

„Astăzi am semnat solicitările către BNR şi CEC. Vrem să vedem datele financiare ale CEC-ului, de când domnul Gheţea conduce această unitate. Nu are nici o legătură cu creditul luat de fiica preşedintelui şi nu vom întreba nimic referitor la acest fapt. Totuşi, el trebuie să dea o explicaţie privind aceste credite mari. Dar, punctual, nu-l întrebăm de creditul luat de Ioana Băsescu. Până unde putem merge cu ancheta? Putem merge până la cererea de revocare din funcţie a şefului CEC, dar n-o putem face noi, Parlamentul, ci Ministerul de Finanţe. Noi doar putem solicita acest lucru, Finanţele fac schimbarea”, a declarat Nicula.

 

VEZI SI:

Şova: Ilegalităţi evidente la CEC pentru creditul Ioanei Băsescu. Gheţea trebuia să demisioneze