Cosmote şi Romtelecom se transformă în T-Mobile şi T-Home, brandurile Deutsche Telekom

Operatorii Cosmote şi Romtelecom, care formează cel mai mare grup de telecomunicaţii din România, vor trece în toamnă la brandurile T-Mobile, respectiv T-Home ale Deutsche Telekom, după ce compania germană şi-a impus punctul de vedere la Adunarea generală extraordinară a grupului elen OTE.

01 mai 2014, 13:45
Cosmote şi Romtelecom se transformă în T-Mobile şi T-Home, brandurile Deutsche Telekom

“În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor a fost aprobată, cu majoritate de voturi, încheierea unui acord de licenţiere între Deutsche Telekom şi companiile afiliate ale OTE, Cosmote România şi Romtelecom”, potrivit unui anunţ publicat de grupul elen, care nu oferă detalii despre contract, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit informaţiilor publicate anterior de ZF, şi care nu au fost confirmate oficial până în prezent de grupul german sau cel grec, rebrandingul va avea loc pe data de 12 septembrie.

Grupul german va ataca în forţă, astfel, piaţa de telecom din România, sperând să determine un câştig pentru Comsote şi Romtelecom în faţa Orange, Vodafone şi UPC.

Discuţiile dintre acţionarii Romtelecom în legătură cu rebrandingul au debutat  în ianuarie 2014, iar o formă mai detaliată a strategiei a fost definitivată în cadrul unei şedinţe a consiliului de administraţie care a avut loc marţi 11 martie, au declarat pentru ZF mai multe surse de pe piaţa de comunicaţii.