Covasna: Breşă controlată în digul pârâului Cormoş pentru evacuarea apei din zona inundată

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, întrunit marţi în şedinţă extraordinară, a hotărât crearea unei breşe de circa 4 metri lungime în digul malului stâng al pârâului Cormoş pentru evacuarea apei din zona inundată, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna.

RomaniaTV.net
20 mart. 2018, 16:17
Covasna: Breşă controlată în digul pârâului Cormoş pentru evacuarea apei din zona inundată

Pe fondul topirii zăpezilor din zona montană şi ploilor torenţiale care s-au abătut asupra zonei Căpeni-Baraolt, pârâul Cormoş s-a revărsat în data de 13 martie pe ambele maluri, inundând terenurile agricole din aval, la această dată fiind inundate şi închise circulaţiei publice DJ 131 şi DJ 131 B, ce fac legătura între localităţile Baraolt-Racoşul de Sus şi, respectiv, Baraolt-Augustin.

Decizia de creare a breşei a fost aprobată de Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor.

„S-a hotărât crearea unei breşe controlate de 4 metri lungime în digul mal stâng al pârâului Cormoş şi evacuarea apei prin subtraversarea digului mal drept al râului Olt. Astfel, procesul de evacuare a apei din zona inundată, care acum se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 450 ha, se va reduce de la două săptămâni la două zile şi jumătate fără a pune în pericol populaţia din zonă. După finalizarea procesului de evacuare a apei, breşa va fi astupată imediat de către personal din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Covasna”, informează reprezentanţii ISU Covasna.