Cozi ca pe timpul lui Ceauşescu la plata taxelor şi impozitelor. „Ne aducem aminte de când stăteam la coadă la lapte”

Cozi s-au format la plata taxelor și impozitelor în mai multe orașe din țară. La Galați, mulți oameni s-au așezat la coadă noaptea, în timp ce la Suceava primul care și-a plătit obligațiile fiscale a fost primarul Ion Lungu.

08 ian. 2019, 12:06
Cozi ca pe timpul lui Ceauşescu la plata taxelor şi impozitelor. „Ne aducem aminte de când stăteam la coadă la lapte”

Peste o sută de gălățeni s-au strâns la Direcția de Taxe și Impozite a Primăriei Galați în prima zi a anului în care au fost deschise ghișeele de lucru cu publicul, scrie stiripesurse.ro. Zeci de persoane au ajuns în fața clădirii pe parcursul nopții pentru a fi primele la coadă.

Citeşte şi Taxe locale 2019 indexate cu inflaţia. Pentru ce se plăteşte impozit de 500%

Gălățenii, majoritatea pensionari, au format o coadă pe trotuarul din fața sediului Direcției de Taxe și Impozite a Primăriei Galați încă de la ora 5.00, deși funcționarii au început să lucreze cu publicul la ora 8.30. Oamenii care au făcut noapte albă au spus că vor să scape rapid de taxele și impozitele locale din acest an.

„Am ajuns la 5.30, am vrut să scap de obligaţii. Şi anul trecut am fost primul. De ce să stau stresat că am de plătit? Aşa achit dările şi scap de grijji. Ne aducem aminte de când stăteam la rând la lapte”, a spus Ion Pană.

Primăria Galați îi îndeamnă pe cetățeni să plătească taxele și impozitele online pe platforma ghiseul.ro, dar persoanele aflate pe trotuarul din fața instituției gălățene spun că preferă să stea la coadă

„De la prima oră venim, să ne luăm de-o grijă. În fiecare an facem așa. De când am ieşit la pensie, venim aici cu noaptea în cap. Suntem căliţi. Noi suntem obişnuiţi să venim să plătim aici la ghişeu, nu ne descurcăm cu plata online”, a declarat Mihai Grigore.

Reprezentanții autorităților se declară mulțumiți de faptul că gălățenii vin să-și achite obligațiile fiscale încă din primele zile ale anului.

Și la ghișeele Primăriei Cluj-Napoca s-au adunat peste 100 de persoane pentru a-și plăti taxele și impozitele locale pe case, terenuri și mașini, preferând această variantă în locul sistemului online, majoritatea motivând că, fiind în vârstă, au încredere în varianta tradițională.