Cozi kilometrice pe autostrada Soarelui, la Feteşti. Rus: Am dispus scoaterea taxei de pod în weekend

Traficul a fost extrem de aglomerat pe autostrada Soarelui, pe sensul Bucureşti-Constanţa. O coadă de 12 kilometri s-a format, vineri dimineaţa, în apropierea staţiei de taxare de la Feteşti.

01 aug. 2014, 06:08
Cozi kilometrice pe autostrada Soarelui, la Feteşti. Rus: Am dispus scoaterea taxei de pod în weekend

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, vineri, la România TV că va discuta cu cei de la CNADNR pentru a scoate taxa de pod de la Feteşti pentru toată luna august.

În urmă cu aproximativ 20 de minute (n.r. – ora 08.45) s-a dispus ridicarea barierelor pentru toate weekendurile. Vom vorbi cu cei de la CNADNR să vedem cu ce soluţii vor veni ei, dar probabil o să le lăsăm deschise pentru toată luna august. Iniţal, astăzi (vineri – n.r.) intenţionam să ridicăm barierele la ora 13.00, dar am decis să le ridicăm mai devreme şi aşa vor rămâna astăzi, mâine, poimâine. Luăm în considerare să rămână ridicate toată luna august, a spus Ioan Rus.

Taxa de pod de la Feteşti nu se va mai plăti în weekend, pentru a se evita aglomeraţia care se creează săptămână de săptămână pe Autostrada Soarelui, la punctul de taxare, a anunţat premierul Victor Ponta.

CNADNR-ul a reuşit să facă tot o catastrofă la bariera de la Feteşti. Oamenii cred că nu se mai duc în vacanţă de groaza că… Nu ştiu cum s-au gândit orele alea, poate gândesc eu mai bine şi poate îi anunţaţi că de vineri până luni nu se plăteşte acolo la Feteşti. Ţinem oamenii acolo la Feteşti, pentru 13 lei ne batem joc de ei. Faptul că CNADNR-ul este atât de incompetent încât nu e în stare să facă un sistem care să poată să treacă oamenii mai repede să plătească, nu e vina oamenilor„, a declarat Victor Ponta.

Premierul i-a cerut ministrului Transporturilor, Ioan Rus, să rezolve această situaţie.