Cozmin Gușă, interesul poartă fesul. Cum s-a schimbat în mai puţin de o zi părerea lui Guşă despre Ion Iliescu

Joi, 27 noiembrie, Cozmin Gușă afirma despre Ion Iliescu, după ședința CEX al PSD, unde s-au decis excluderile din partid ale lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova, că acesta este "un nesimţit profesionist, un mediocru de profesie, favorit al KGB".

29 nov. 2014, 00:22
Cozmin Gușă, interesul poartă fesul. Cum s-a schimbat în mai puţin de o zi părerea lui Guşă despre Ion Iliescu

Vineri, în ziua în care Ion Iliescu a transmis public că s-a opus exluderilor din partid, Gușă a început să laude înțelepciunea fostului președinte. Acest lucru are o explicație foarte simplă. Gușă este un apropiat al cuplului Geoană-Vanghelie. De altfel, Gușă a și fost implicat în campania din 2009 a lui Geoană, în ciuda, culmea, tocmai a opoziției lui Ion Iliescu.

Patronul Realitatea Tv face un adevărat balet printre propriile opinii legate de fostul președinte, pe care Gușă l-a atacat constant, încă din perioada în care era secretar general al PSD, iar Ion Iliescu președinte al României.

Mai mult, în 2009, Cozmin Gușă identifica în Ion Iliescu una dintre principalele cauze ale pierderii alegerilor de către Mircea Geoană. Anterior acelui moment, Gușă afirmase despre Iliescu că trebuie „să dispară din PSD”.

„Din toate cercetările noastre, şi cel mai pronunţat în Transilvania, asocierea cu Iliescu a dus la cea mai mare scădere. Ion Iliescu, care nu a avut înţelepciunea să stea deoparte, a făcut vrând-nevrând jocul adversarului” îl acuza Gușă pe Iliescu într-un interviu pentru Evenimentul zilei.

În 2012, Gușă susținea, despre același Ion Iliescu, că este „o primadonă la pensie care nu își asumă trecutul politic” amintind că acesta ar fi fost unul din marile obstacole în reformarea PSD, atunci când Gușă ocupa funcția de secretar general al PSD.

Paradoxal, Gușă acuza mai târziu și influența lui Ion Iliescu asupra PSD și asupra lui Victor Ponta, pe care îl condamna pentru că l-ar fi avut model în acțiunile sale pe fostul președinte al României. Gușă critica acțiunea lui Victor Ponta de la Roșia Montana, unde premierul a fost să încerce scoaterea din subteran a minerilor carte protestau fața de blocarea proiectului minier.

„Această piesă de teatru de prost gust, în care un premier, amintindu-şi de bunicul său politic, Ion Iliescu, încearcă, mituind mare parte din televiziuni, să ne explice ce gest de vitejie a făcut croitoraşul cel viteaz. (…)”, a afirmat Cozmin Gușă.

Modul demagogic în care Gușă se raportează la Iliescu este însă cel mai bine relevat de ceea ce a spus joi, 27 noiembrie, atunci când credea că fostul președinte al României are o legătură cu decizia CEX.

„Ion Iliescu este un nesimţit profesionist, un mediocru de profesie care, beneficiind de o favorabilitate din partea familiei Ceauşescu înainte de 1989, a performat după 1990 tocmai pentru faptul că a fost şi favoritul KGB-ului. Iliescu doreşte cu orice fel, la anumite momente de cotitură, să nu fie în favoarea României şi să fie un fel de primadonă. Are 84 de ani, la această vârstă nu mai poţi fi primadonă, asta e viaţa!” a susținut Gușă.

O zi mai târziu, de dragul prietenilor Geoană și Vanghelie îl lauda pe Iliescu. NO COMMENT.