Cozmin Guşă: „Florian Coldea se va lansa în politică”

Coldea se va lansa politic pe 26 ianuarie, de ziua lui Ceaușescu, a anunţat Cozmnin Guşă la România TV

RomaniaTV.net
20 ian. 2019, 17:24
Cozmin Guşă: „Florian Coldea se va lansa în politică”

„Florin Coldea se va lansa politic pe 26 ianuarie, de ziua lui Nicolae Ceaușescu. Coldea se află în spatele lui Dacian Cioloș. Ambiția lui Florian Coldea pe bază de Cioloș este dedicată ambiției lui de a crea un partid de dreapta cu un candidat, care nu cred că va fi Cioloș, care să îi pună probleme mari lui Klaus Iohannis”, a anunțat Cozmin Gușă, în direct, la România TV.

„Cât despre USR… vreau să vă spun că acest partid a fost moșit, în 2016, de Florian Coldea pentru a distruge scorul PNL… atenție! Cu contribuția lui Dacian Cioloș premier care a refuzat să facă front comun, așa cum l-a rugat Klaus Iohannis pentru un scor mai bun al PNL, și a preferat să încurajeze mai mult USR. Pe 26 ianuarie 2019, de ziua lui Ceaușescu, Coldea, cu Cioloș și USR – poate se va discuta și despre o alianță la europarlamentare – se va lansa un partid de tip securistic pe partea dreaptă”, a mai spus analistul politic.

Generalul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii (SRI), a dat concurs pe 30 iunie 2018 pentru un post de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI şi a fost declarat admis, deşi nu îndeplinea toate criteriile cerute de legislaţie, scria PressOne.

Florian Coldea a declarat, sub propria semnătură, că este eligibil pentru a ocupa postul didactic, iar comisia de concurs i-a admis dosarul, deşi generalul SRI nu bifează toate standardele ştiinţifice minimale necesare şi obligatorii. Dosarul de concurs al acestuia a fost avizat de Serviciul Juridic al Academiei SRI, conform procedurilor.

Coldea este pensionar după ce a fost forţat să demisioneze din SRI la mijlocul lunii ianuarie 2018, în urma dezvăluirilor făcute de omul de afaceri Sebastian Ghiţă despre vacanţele petrecute împreună în mai multe destinaţii exotice.