Tăriceanu: SPP trebuie să treacă la Ministerul de Interne. Băsescu l-a vrut la Cotroceni, zicea că se simte singur

Călin Popescu Tăriceanu s-a referit miercuri seara, la România TV, la scandalul care  are în centru Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), după ce Guvernul Viorica Dăncilă a decis să nu se pună sub protecţia sa.

31 ian. 2018, 18:40
Tăriceanu: SPP trebuie să treacă la Ministerul de Interne. Băsescu l-a vrut la Cotroceni, zicea că se simte singur

Este un moment extrem de grav. O astfel de funcţie de broker politic a unei instituţii de securitate naţională este inacceptabilă. Acest lucru pune sub semnul întrebării încrederea cetăţenilor în aceste instituţii. Acest ghem va trebui dezlegat. Parlamentul are un rol aici. SPP este sub conducerea preşedintelui ţării, este responsabilitatea preşedintelui. Sper ca Iohannis să nu se facă că plouă în această situaţie anormală„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Mai mult decât atât, preşedintele Senatului a declarat că SPP ar trebui trecut din subordinea Preşedinţiei în cea a Ministerului de Interne.

SPP ar fi trebuit să fie la ministerul de Interne. Când eram premier am avut o discuţie cu Vasile Braga şi cu preşedintele Băsescu pentru a trece SPP la MAI. Băsescu nu că s-a opus, dar a zis ca nu are cui sa dea ordine de la Cotroceni. Ne-a spus că se simte singur la Palatul Cotroceni şi că să îi lăsăm şi lui jucărica asta„, a mai spus Tăriceanu, la România TV.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a susţinut, miercuri, că Jandarmeria nu a preluat atribuţiile SPP şi că situaţia premierului Viorica Dăncilă, căreia i s-a asigurat protecţie de către Jandarmerie, este una absolut particulară, măsura în cazul său fiind una punctuală.