CRĂCIUN 2014. Tendinţe pentru decorarea bradului de Sărbători

CRĂCIUN 2014. Numărătoarea inversă pentru pregătirile pentru Crăciun a început, iar momentul cel mai aşteptat este, ca în fiecare an, împodobirea bradului. Iată care sunt tendinţele în decorare pentru acest an.

07 dec. 2014, 19:11
CRĂCIUN 2014. Tendinţe pentru decorarea bradului de Sărbători

CRĂCIUN 2014O veste bună vor primi cei care nu s-au îndurat în anii trecuţi să se despartă de globurile şi podoabele roşii, pentru că revine în trend această culoare, în toate nuanţele, de la burgundy, la fucsia. La modă mai sunt acum albul pur şi strălucitor, cu efect de îngheţat sau de promoroacă, şi decoraţiunile confecţionate din material natural, precum lemn, scorţişoară, conuri, scoarţă de copac, sfoară sau sac, scrie libertatea.ro.

Citeşte şi CRĂCIUN 2014: Obiceiuri şi tradiţii româneşti

Roşul reprezintă tematica predominantă în ceea ce priveşte decoraţiunile de Crăciun, pentru că oferă unei încăperi o amploare roială, bogăţie şi eleganţă. Nuanţa se regăseşte proaspăt şi vibrant în catifea, globuri decorative, trandafiri uscaţi, lumânări, ceramică lăcuită, plastic şi sticlă.

Albul va fi reinventat în acest sezon sub formă de gheaţă şi zăpadă, în contrast cu texturile de roşu. Putem folosi în aranjamente mere de ceară suflate cu sclipici, flori „îngheţate”, pene, puf şi blană sintetică, multă zăpadă artificială, brazi albi sau „ninşi”, conuri vopsite.

Naturalul se bazează foarte mult pe materiale tradiţionale, însă reinterpretate prin manufactură şi multă îndemânare. Rusticul este pur şi simplu redefinit într-o îmbinare perfectă a vechiului cu modernul, însă fără a anula simbolistica lui. Putem utiliza conuri, scorţişoară, scoarţă de copac, beţe, crengi şi multe alte elemente împrumutate din „dezordinea” perfectă a naturii, pe care le folosim pentru a crea brazi inediţi şi, de ce nu, globuri, beteală sau decor pentru cadouri.

Citeşte şi Târgul Cadourilor de Crăciun, până pe 23 decembrie, la Sala Dalles