CRĂCIUN 2016. Romsilva pune pe piaţă peste 61.000 de pomi de Crăciun. 41.000 de exemplare sunt brazi

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva va pune în vânzare în acest an peste 61.000 de pomi de Crăciun, cea mai mare parte fiind din specia brad, iar restul molizi.

RomaniaTV.net
08 dec. 2016, 12:51
CRĂCIUN 2016. Romsilva pune pe piaţă peste 61.000 de pomi de Crăciun. 41.000 de exemplare sunt brazi

Romsilva precizează într-un comunicat că aproape 36.000 de pomi de Crăciun sunt recoltați din culturi dedicate, precum cele sub culoarele electrice, din operațiunile silvice de rărituri, prin îndepărtarea arborilor tineri care împiedică dezvoltarea pădurii din care provin, iar peste 25.000 sunt puieți ornamentali, din pepinierele proprii, aceștia putând fi vânduți cu rădăcină protejată sau direct în ghivece, urmând să atingă dimensiunile pomilor de Crăciun în timp de șapte ani.

Conform sursei citate, cei mai mulți puieți ornamentali de brad provin din pepinierele Romsilva, din județele Suceava, Ilfov, Prahova și Cluj.

În ceea ce privește prețurile de vânzare a pomilor, acestea sunt aceleași ca și în ultimii ani, respectiv: pentru pomii de Crăciun recoltați din regenerări naturale, între 10 și 30 de lei, în funcție de specie și înălțime, iar pentru pomii cu înălțimea de peste 3 metri, considerați comenzi speciale, prețurile sunt stabilite de direcțiile silvice, pornind de la 20 de lei pentru fiecare metru înălțime.

De asemenea, pentru puieții ornamentali, prețurile variază între 30 și 150 de lei.

Vânzarea pomilor de Crăciun se face de către fiecare direcție silvică în parte, în funcție de comenzile primite de la agenții comerciali, sau direct către persoanele fizice, menționează Romsilva.