CRĂCIUN pe bani puţini la pensiune, cu sacrificarea porcului şi preparate tradiţionale VIDEO

Cei care nu şi-au făcut încă planuri de sărbători pot alege o vacanţă la ţară. Programul "Tradiţiile Crăciunului" vine în sprijinul celor care nu vor să cheltuiască sume uriaşe pentru câteva zile de distracţie. Cu bani puţini, turiştii pot petrece un Crăciun ca la bunici şi vor putea simţi "pe viu" tradiţiile văzute doar la televizor.

12 dec. 2014, 09:04
CRĂCIUN pe bani puţini la pensiune, cu sacrificarea porcului şi preparate tradiţionale VIDEO

Prin acest program turistii se pot familiariza cu traditiile de Craciun din zona Bran Moeciu, pot participa la taierea porcului sau pot afla secretele coacerii cozonacului perfect, informează România TV. „Unii vin mai devreme la taierea porcului si participa si la pregatirea tuturor mancarurilor traditionale, in continuare vin colindatorii imbracati national”, a declarat Mioara Stoian, presedinte ANTREC Brasov. 

Citeşte şi REVELION 2015. Cât costă să petreci noaptea dintre ani în restaurantele vedetelor FOTO

Şi, cum mulţi nu îşi permit să plătească câteva sute de euro de persoană pentru un pachet turistic, programul propune tarife accesibile. Preţurile pornesc de la 40 de lei de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de două margarete, pentru o noapte de cazare. Iar pentru 600 de lei de persoana, turiştii pot petrece trei nopţi, cu toate mesele incluse, la o pensiune de patru margarete.

Citeşte şi Românii alocă un buget de circa 1.500 lei pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă, la fel ca anul trecut

„Preţul vacanţei este de 550 de lei de persoana, cu demipensiune, cu masa festiva de Craciun, pentru trei nopti şi patru zile de cazare”, a spus administratorul unei pensiuni.

În program s-au înscris zeci de pensiuni din judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Gorj, Mehedinţi, Neamţ şi Sibiu.