Cele mai tari pieţe de Crăciun din Austria GALERIE FOTO

Austria este o destinaţie pe care merită să o vizitezi în perioada friguroasă, deoarece în jurul Triolului sunt multe de văzut, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Pieţele de Crăciun, organizate în tot landul, sărbătoresc tradiţiile cu sunetul şi aromele Crăciunului. În pieţele de Crăciun puteţi găsi obiecte de artizanat şi decoraţiuni specifice Crăciunului, iar turiştii sunt îmbiaţi să guste mâncarea şi băuturile locale. La lăsarea serii, mii de luminiţe încep să strălucească, iar când aroma vinului fiert şi mirosul de turtă dulce se ridică în aer, toată lumea e binedispusă.

24 nov. 2014, 11:32

Piaţa de Crăciun de la Hall. Oraşul vechi din Hall este unic prin felul în care sunt iluminate casele din centru. Cu cât se apropie Crăciunul, tot mai multe case din piaţa oraşului adoptă o temă specifică acestei sărbători şi tot mai multe lumini se aprind, completând atmosfera de sărbătoare.

Pieţele de Crăciun de la Hall, pentru toate vârstele

Cei mici pot împărtăşi magia Crăciunului, pe măsură ce povestitorii îi introduc în lumea plină de aventuri, mister şi muzică de la piaţa de Advent de la Hall. Un eveniment deosebit este sosirea Sfântului Nicolae şi a suitei sale pe 6 decembrie, cu daruri dulci, în timp ce fetele şi băieţii cuminţi cântă colinde de Crăciun în oraşul vechi din Hall. Un alt punct culminant pentru copii este grădina zoologică, unde micuţii pot călări pe camila Ali sau pe ponei blânzi.

Crăciun la munte la Innsbruck

De la renumitul restaurant Goldenes Dachl, situat la 2.000 metri altitudine, până pe vârful lanțului muntos nordic, capitala Tirolului, Innsbruck, prinde viaţă cu o veselie specifică sărbătorilor de iarnă: cu luminiţele pieţelor de Crăciun, cu 180 de standuri diferite, numeroase tururi ghidate, peste 400 de expoziţii şi concerte şi marea paradă a pruncului Iisus, cu peste 500 de îngeri şi ciobani. Într-o atmosferă efervescentă, plină de arome delicioase, Innsbruck este un regal pentru vizitatorii de toate vârstele.

Pârtii incredibile

În inima centrului medieval al oraşului Innsbruck, înconjurat de munţi impresionanţi, acoperiţi de zăpadă, lângă restaurantul cu faimă mondială Goldenes Dachl, găsiţi o piaţă de Crăciun cu fler alpin autentic.

Citeşte şi Mii de brazi, pregătiţi pentru Crăciun. Vezi câţi bani trebuie să scoţi din buzunar pentru Sărbători

Piaţa de Crăciun de la Lienz

Cu standurile ticsite de obiecte de artizanat şi alte articole specifice Crăciunului, cu aromele sale îmbietoare, piaţa de Crăciun este o bucurie pentru vizitatorii de toate vârstele. Centrul pitoresc al oraşului Lienz se transformă într-o poveste cu turtă dulce, vin fiert aromat şi specialităţi culinare. Calendarul de Crăciun supradimensional arată 24 din ferestrele palatului Liebburg, cu motive specifice sărbătorilor de iarnă. Peste 60 de alte evenimente au loc în perioada de dinaintea Crăciunului la Lienz, contribuind la o atmosferă deosebită.

Piaţa de Crăciun de la Kufstein

Lumea colorată şi sclipitoare a luminilor de Crăciun şi standurile decorate festiv de la cetatea Josefburg şi din zona exterioară a cetăţii creează atmosfera ideală pentru cumpărături şi plimbări. Atmosfera Crăciunului regăsită în cetatea Kufstein readuce amintirile zilelor copilăriei, cu aromă de turtă dulce, mere coapte şi migdale. Această piaţă de Crăciun este un veritabil punct turistic dacă sunteţi în căutarea unor suveniruri deosebite sau a unui cadou de Crăciun pentru persoana iubită. De exemplu, găsiţi obiecte autentice de artizanat tirolez sau decoraţiuni strălucitoare pentru pomul de Crăciun. Activităţile pentru cei mici includ spectacole cu păpuşi şi concerte de Crăciun.

Piaţa de Crăciun din parcul de la Kufstein

Crăciunul se simte în aer, iar parcul din centrul oraşului Kufstein se transformă într-o lume magică a perioadei de dinaintea celei mai importante sărbători a anului: vizitatorii se plimbă printre standuri frumos decorate, ticsite de obiecte de artizanat şi decorative specifice Crăciunului, putând savura atmosfera de Crăciun. Concertele live zilnice asigură o experienţă deosebită la Kufstein.

Mai multe informaţii şi oferte de vacanţă gasiţi aici: www.visittirol.ro