Crăciunul le-a adus americanilor furtuni, ninsori, tornade şi beznă. Trei persoane au murit VIDEO

Trei morţi, zeci de răniţi şi sute de case fără electricitate. Acesta este bilanţul intemperiilor care au lovit Statele Unite ale Americii, în ziua de Crăciun.

26 dec. 2012, 07:19
Crăciunul le-a adus americanilor furtuni, ninsori, tornade şi beznă. Trei persoane au murit VIDEO

Sudul Statelor Unite ale Americii a fost lovit de tornade violente şi de furtuni chiar în ziua de Crăciun. Sute de locuinţe au fost avariate sau au rămas fără curent.

Regiunile din centrul şi nordul ţării se confruntă cu ninsori şi furtuni de zăpadă în vreme ce Golful Mexic a fost măturat de tornade.

În paralel, centrul şi nordul ţării se confruntă cu frigul şi cu ninsorile abundente. O ploaie îngheţată a dat peste cap traficul rutier în mai multe regiuni şi a provocat numeroase accidente auto. Cel mai grav a fost un carambol cu 21 de maşini, produs în Oklahoma. În urma coliziunii, 12 oamenii au fost răniţi iar autorităţile au fost nevoite să închidă o autostradă timp de mai multe ore.

„Umezeala se aşterne pe jos şi există condiţii de îngheţ. Ne confruntăm cu o ploaie îngheţată”, a declarat la televiziune poliţistul Martin Stewart.

Ninsorile abundente au creat şi ele probleme în trafic. Mai multe şosele au fost blocate din cauza nămeţilor şi sute de curse aeriene au rămas la sol. Meteorologii avertizează că intemperiile vor continua şi în zilele următoare.

Singurii care se bucură de iarnă sunt copiii care au luat cu asalt pârtiile de săniuş.