Crăciunul negru pe şosele: 21 de morţi şi 100 de răniţi în patru zile VIDEO

Sărbători negre pentru zeci de familii din România. 21 de oameni şi-au pierdut viaţa în ultimele patru zile, în accidente rutiere. Numai în Capitală s-au produs marţi două accidente grave. Vitezomanii nu s-au lăsat nici de Sărbători. Un şofer a fost prins pe Autostrada Soarelui circulând cu 211 kilometri la oră.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 19:32
Crăciunul negru pe şosele: 21 de morţi şi 100 de răniţi în patru zile VIDEO

În cele două accidente care au avut loc în Bucureşti, cinci oameni au fost răniţi grav. Cât despre şoferul care gonea nebuneşte pe autostradă, el a fost amendat şi a rămas fără permis pentru trei luni.

În ultimele 4 zile, în România s-au înregistrat 91 de accidente grave. 21 de oameni au murit şi aproape 100 au fost răniţi. Totuşi, numărul accidentelor e în scădere faţă de anul trecut. În aceeaşi perioadă din 2010, au fost 135 de accidente, 30 de persoane au murit şi peste 140 au fost grav rănite. Principalele cauze au rămas aceleaşi : viteza prea mare şi neacordarea de prioritate.
„Se pare că mulţi conducători nu au înţeles că implicarea într-un accident rutier aduce şi traume foarte mari pentru familiile dumnealor. Cauzele sunt viteza excesivă, traversări neregulamentare, neacordarea priorităţii. Pot să vă spun că de la începutul anului s-au produs 993 de accidente, cu 1.951 de persoane moarte şi 8.440 rănite”, a declarat Mihai Axente, comisar-şef Direcţia Rutieră Bucureşti.

Statistica e mai bună decât anul trecut, dar poliţiştii încă nu se bucură. Ştiu că urmează marele asalt spre munte, pentru revelion, şi apoi întoarcerea de la petreceri, când mulţi şoferi se vor urca băuţi la volan.

  • 2011 – perioada 22.12 – 26.12

91 accidente grave 21 morţi, 90 răniţi grav

 

  • 2010 – perioada 22.12- 26.12

135 accidente grave 30 morţi, 146 răniţi grav

Vezi care sunt cele mai groaznice accidente din zilele Crăciunului: Accident grav produs pe Şoseaua de Centură a Capitalei. Patru persoane au fost rănite

Trei persoane au murit după ce un autoturism s-a ciocnit cu un autocar, în Alba

Ziua neagră pe şosele: Al doilea accident grav în Bucureşti, aproape de şoseaua de centură


Accident grav în Bucureşti, la ieşirea dintr-un hypermarket VIDEO

Accident grav pe centura Capitalei. Un elicopter SMURD a fost trimis pentru a prelua victimele VIDEO