Cresc alocaţiile de hrană pentru pacienţii din spitale: 19,4 lei pe zi per pacient

Din luna octombrie cresc alocațiile de hrană pentru pacienții din spitalele publice, potrivit unui proiect de act normativ, pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

16 aug. 2016, 11:55
Cresc alocaţiile de hrană pentru pacienţii din spitale: 19,4 lei pe zi per pacient

Cea mai mare alocație de hrană o vor primi bolnavii străini internați la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”: 19,4 lei pe zi per pacient, scrie economica.net.

În prezent, nivelul alocațiilor de hrană se situează între 7 lei și 13 lei pentru bolnavii adulți, și între 1,8 lei și 14,5 lei pentru copii, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Din octombrie, alocațiile de hrană pentru pacienții adulți vor fi cuprinse între 7 și 19,4 lei pe zi, iar pentru copii – între 3 lei și 17,5 lei pe zi.

De exemplu, pentru bolnavii de diabet – adulți, pentru lăuze, bolnavii arși, pentru pacienții care au hepatită și pentru bolnavii adulți diagnosticați cu cancer, alocația de hrană va crește din luna octombrie la 15 lei pe zi per bolnav.

Pentru copiii bolnavi de diabet, alocația zilnică de hrană va fi de 17,5 lei din luna octombrie.

Cea mai mare alocație zilnică de hrană o vor primi însă bolnavii străini internați la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie Ana Aslan: 19,4 lei per pacient.

Bolnavii care fac hemodializă vor avea alocație zilnică de hrană de 9 lei.

Citeşte şi Spitalele private au încasat în 2015 de la pacienţii internaţi în jur de 66 de milioane de euro