Crimă comisă de un recidivist eliberat pe baza recursului compensatoriu

Autorul are 30 ani, a mai fost condamnat pentru omor, dar eliberat pe baza recursului compensatoriu.

13 ian. 2019, 12:17
Crimă comisă de un recidivist eliberat pe baza recursului compensatoriu

Crimă şocantă în faţa unui club din Mediaş. Un tânăr de 25 de ani a fost înjunghiat mortal de un individ eliberat recent din închisoare prin legea recursului compensatoriu. Victima este un bărbat din Ploiești, care domicilia fără forme legale în Biertan. Acesta a fost implicat într-un conflict între două grupuri de tineri, care a avut loc sâmbătă seara într-un local din oraș. Ulterior, tinerii au ieșit din club, iar scandalul a continuat pe stradă. 

La un moment dat, tânărul de 25 ani s-a împiedicat și a căzut, iar agresorul, un bărbat din Alba care domicilia fără forme legale în Mediaș, l-a înjunghiat de mai multe ori în picior, în zona arterei femurale, astfel că acesta a pierdut foarte mult sânge. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Mediaș, unde a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au încercat să îl salveze, însă fără succes, astfel că a fost declarat decesul. 

Polițiștii medieșenii au început imediat cercetările și îl caută pe agresor, care nu a fost găsit până la această oră. Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

În perioada 19 octombrie 2017 – 23 noiembrie 2018, au fost eliberați în baza recursului compensatoriu peste 10.000 de deținuți. Dintre aceștia, 649 au revenit deja în închisori, comițând 188 de crime, violuri și tâlhării. Datele reies dintr-un răspuns oficial comunicat deputatului PNL Florin Roman de Ministerul Justiției.