CRIMA de la metrou. Poliţia: Nu am fost informaţi de primul apel de la 112. Mesaj ŞOCANT găsit în palma criminalei

Tatăl primei victime din staţia de metrou Costin Georgian a sunat la serviciul de urgenţă 112 la aproximativ 30 de minute după atac, însă operatorul l-a îndrumat să meargă la biroul de poliţie de la metrou, nefiind redirecţionat către dispeceratul de poliţie, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Șeful Poliției Capitalei, Nicu Dragoș Orlando, a declarat că nu au fost informaţi de apelul la 112 al tatălui primei victime. Între timp, ministrul de Interne Carmen Dan a cerut să fie făcută anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat în perioada de după primul atac de la metrou până la momentul crimei de la staţia Dristor 1. 

RomaniaTV.net
14 dec. 2017, 11:31
CRIMA de la metrou. Poliţia: Nu am fost informaţi de primul apel de la 112. Mesaj ŞOCANT găsit în palma criminalei

Potrivit poliţiştilor, primul atac, de la staţia Costin Georgian, a avut loc la ora 15.34. O tânără de 20 de ani a fost împinsă de o femeie în faţa metroului, fata reuşind să se opună. Ulterior, puţin după ora 16.00, tatăl tinerei a sunat la 112, anunţând că fiica lui a fost îmbrâncită la metrou de o femeie. Apelul nu a ajuns la poliţie, nu a fost redirecţionat şi i s-a spus să meargă la poliţia de la metrou.

Șeful Poliției Capitalei, Nicu Dragoș Orlando, a vorbit, joi, la Antena 3, despre felul în care s-au desfășurat lucrurile, după ce prima victimă a criminalei de la metrou a mers să reclame incidentul.

„Am luat la cunoștință despre un incident la această stație de metrou. În momentul respectiv, nu s-au cunoscut aceste aspecte cu forma unei intenții de a sărvârși o tentativă de omor. La momentul în care am aflat că există o astfel de situație prezentată de partea vătămată, au început audierile și vizionările la camerele de supraveghere. A durat până în jurul orei 20.00”, a spus seful Poliției Capitalei, Nicu Dragoș Orlando.

Șeful Poliției a mai precizat că în momentul în care au fost vizionate imaginile de pe camerele de supraveghere, nu se vedea exact fizionomia femeii suspectată de crimă.

Citeşte şi: Tatăl primei fete atacate la metrou: De la 112 m-au trimis să investighez eu la metrou. Am stat 2 ore la poliţie să-mi ia declaraţie

Bărbatul, însoţit de fiica sa, a revenit la staţia Costin Georgian la ora 16.46, însă casiera l-a direcţionat către staţia Piaţa Unirii, unde este sediul poliţiei. La ora 17.13 a ajuns la biroul poliţiştilor de la staţia Piaţa Unirii, unde o femeie însoţită de un copil reclama că şi-a pierdut geanta.

La ora 17.45 poliţiştii au început discuţiile cu fata agresată şi cu tatăl ei, tânăra povestind că o femeie a îmbrâncit-o şi a acuzat-o că i-a furat banii, potrivit surselor Mediafax.

După discuţii, însoţiţi de poliţişti, au căutat imaginile în arhivă şi le-au vizualizat, procedură ce a durat 40 de minute. În timp ce tânăra a dat declaraţii, la numărul de urgenţă a venit un apel care anunţa un băiat s-a aruncat la staţia Dristor 1. Ulterior, după ce un angajat al Metrorex le-a spus anchetatorilor că în apelul iniţial, în care era anunţată o situaţie privind un bărbat, este vorba despre o tânără care a fost împinsă, poliţiştii au făcut legătura între cele două cazuri, precizează sursele citate.

Acest lucru se întâmpla în jurul orei 20.00.

„În 45 de minute am sunat la 112. Şi 112 m-a trimis la Costin Georgian să investighez eu ca părinte. E posibil aşa ceva? Aproape două ore am stat ca să-mi ia declaraţia, pentru că în faţa mea era o doamnă cu un copil, îi spunea poliţistului că şi-a uitat geanta. Poliţistul a venit şi ne-a întrebat, i-am spus că a fost împinsă în faţa metroului. Nu a crezut din prima. Trebuia să-i ia declaraţia doamnei. În jurul orei 19.00 am putut da declaraţii. Are 22 de ani, a făcut handbal. A venit în spatele ei, pur şi simplu a împins-o. Ea a crezut că este o glumă a unei prietene (..). Când şi-a dat seama că nu e glumă, a pus dreptul în faţă şi l-a stopat. A opus rezistenţă şi a reuşit să se salveze. Atunci a sărit lumea şi a reuşit să fugă. Toate acestea s-au întâmplat la 10 metri în faţa metroului. Era prima victimă şi poate nu mai era a doua. Mai avea un centimetru şi depăşea, deja era piciorul în aer”, a declarat tatăl primei victime la Antena 3.

Tatăl fetei a spus că aceasta este în stare de şoc. Tânăra i-ar fi povestit tatălui că a remarcat-o pe agresoare în momentul când a coborât pe peron. „În momentul în care a coborât, s-a uitat şi a aruncat ochii la femeia asta. O fixa. La ceas, ea s-a oprit şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că avea o figură ciudată”.

„Au sărit câţiva cetăţeni şi au întrebat-o: „ Ce ai doamnă, ce ai cu ea. Şi ea spunea: „Nu că mi-a furat banii. Mi-a luat banii ca să se victimizeze. Şi atunci câţiva cetăţeni au întrebat-o: I-ai luat tu banii? Şi ea a spus: Nu vă uitaţi cum arăt eu şi cum arată ea? Ea arăta spre buzunarul ei şi spunea: Mi-a luat banii, mi-a luat banii şi repeta. Apoi a venit metroul, persoanele au intrat în metrou, fiica mea a urcat şi ea de frică şi atunci a realizat ce s-a întâmplat, a izbucnit în plâns, a mers la cabinetul stomatologic, nu a ajutat-o nimeni. Agresoarea a rămas pe peron. Ne-am uitat pe filmări şi agresoarea se plimba foarte liniştită pe peron către ieşire cu telefonul la ureche. Am înţeles de la poliţie că i-ar fi găsit în palmă, dacă nu mă înşel: „Am făcut-o, dar am confundat-o”. I-au găsit scris în palmă. Aşa au găsit scris în momentul în care au arestat-o. Putea fi vorba despre fata noastră sau despre cealaltă”, a mai spus bărbatul.

Femeia a fost depistată de poliţişti, în zona Piaţa Unirii, după câteva ore. Avea un mesaj scris în palmă „Mi-a luat barbatul ||| am confundat”, arată sursele menţionate.

Magdalena Şerban a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, urmând a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

În faţa procurorilor s-a recunoscut în imagini, însă nu şi-a recunoscut faptele, refuzând să dea declaraţii scrise, potrivit unor surse judiciare. Ulterior, în faţa judecătorilor, a declarat, despre prima victimă, că recunoaşte că a îmbrâncit-o, însă şi fata a reacţionat similar. În legătură cu fata care a murit, femeia a spus că s-au îmbrâncit, însă nu a recunoscut că ea a fost cea care a împins-o în faţa metroului.