Incident la Penitenciarul Poarta Albă: Criminal periculos, la un pas să-şi omoare colegul

Un criminal periculos a fost la un pas să mai omoare un om, deşi se afla sub pază. Incidentul s-a petrecut la spitalul Penitenciarului Poarta Albă din Constanţa, unde, agresorul a improvizat o armă şi şi-a atacat colegul. Victima a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Constanţa.

22 oct. 2015, 05:45
Incident la Penitenciarul Poarta Albă: Criminal periculos, la un pas să-şi omoare colegul

Cei doi deţinuţi aveau probleme psihice şi se aflau la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă când a izbucnit conflictul din cauza unor neînţelegeri. După ce s-au îmbrâncit, unul dintre bărbaţi, un deţinut condamnat la 19 ani pentru omor deosebit de grav, a spart oglinda din baie şi cu un ciob l-a înjunghiat pe colegul său în gât.Scandalagii au fost despărţiţi cu greu de gardienii care îi păzeau. Victma a fost dusă în stare gravă la Spitalul Judeţean din Constanţa, unde se află la Terapie Intensivă.

La nivelul spitalului Penitenciar Poarta Albă se desfăşoară o anchetă. Agresorul era condamnat la 19 ani pentru crimă, iar victima la şase ani pentru furt calificat.

Citeşte şi Incendiul violent la o închisoare din Rusia: Cel puţin patru morţi. VIDEO

A fost informată conducerea unităţii, judecătorul de supraveghere, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia şi s-a demarat cercetarea prealabilă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a declarat, pentru „Replica”, Florin Iliescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Poarta Albă. Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a rămas internată pe Secţia de Terapie Intensivă. „Pacientul este conştient, colaborant. A fost operat şi mâine (joi, 22 octombrie – n.r.), mai mult ca sigur va fi transferat pe o altă secţie a spitalului. Acesta a ajuns cu anemie acută prin hemoragie, fiind vorba de o plagă înţepată”, au spus cadrele medicale.