Criminalul de la Braşov ar fi fost blestemat în copilărie

Florin Mircea Buliga, bărbatul în vârstă de 43 de ani care și-a ucis prin înjunghiere soția, fiica de 18 ani și fiul de 13 ani, continuă șirul declarațiilor șocante. Se pare că acesta ar fi fost blestemat încă din copilărie.

04 apr. 2018, 08:30
Criminalul de la Braşov ar fi fost blestemat în copilărie

Florin Buliga a declarat că a rămas foarte afectat de moartea mamei sale, care a survenit pe când avea el 14 ani. Potrivit libertatea.ro, în spatele traumei ar fi un blestem pe care femeia l-ar fi aruncat asupra fiului ei, chiar înainte de a fi răpusă de boală. Astfel, Buliga ar fi rămas marcat de cuvintele mamei sale.

Mai mult, el avea convingerea că va muri la vârsta de 38 de ani, asemenea ei.

Depășind vârsta de 38 de ani, bărbatul s-a liniștit în ceea ce privește gândul la moarte, până de curând, când au început să-l bântuie gândurile sinucigașe, după cum le-a povestit anchetatorilor și avocatului său.

Primele gânduri de sinucidere le-ar fi avut pe 8 martie, la o zi după o vizită la mănăstire (vizită făcută și lunea trecută, cu câteva ore înainte de tripla crimă).

În ultimele săptămâni, el le-ar fi spus prietenilor că i se va întâmpla cevă rău înainte de Paște, când forţele răului şi ale binelui duc o luptă acerbă, dar nu a dat de înțeles că și familia sa ar fi în pericol. Culmea, perioada aceasta ar fi trebuit să fie motiv de sărbătoare în casa lor, întrucât în Vinerea Mare el va împlini 44 de ani…

Amintim că procurorul-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a declarat că inculpatul a dezvoltat de-a lungul timpului și o obsesie pentru numerologie, mai ales pentru cifra 6.

Această cifră apare și în jurnalul lui Buliga. Iată ce scria bărbatul în data de 9 martie, conform presei centrale:

„O bună parte din existența mea am petrecut-o sub imperiul unui gând ascuns, precum că voi muri la vârsta de maxim 38 de ani, vârstă la care a decedat și mama mea, eu atunci având vârsta de 14 ani și 6 luni (20 sept 1988). Cifra 6 a avut o semnificație aparte pentru mine. Data nașterii, numărul cifrelor din numele meu și altele, am corelat de multe ori cifra 6 cu diferite întâmplări din viață. Linia vieții din palma mea stângă a fost un fel de enigmă pentru cei care au încercat să «citească» în ea.

Acuma, spre exemplu la 44 de ani, gândesc că mi-a venit «sorocul», 38 ani + 6 = 44 (emoticon smiley n.n.)

Fiul meu are 13 ani și 6 luni… Toate acestea bineînțeles că sunt în mintea mea și pot fi simple închipuiri, poate voi mai trăi încă 44 de ani, poate nici o zi, ce știu eu, nu știu nimic.

Nu aceste calcule m-au determinat să scriu… sau mai bine zis ele au avut o contribuție, însă una mai mică”.

Dincolo de aceste aspecte, rămân problemele din trecut ale bărbatului cu alcoolul, faptul că avea o relație tot mai rece cu soția sa (pe care o și înșelase) și că era consumator (ocazional – după cum a spus chiar el) de droguri.