Criminalul din Făget a fost arestat. Analizele medicale au arătat că era drogat în momentul atacurilor

Ionel Boldea, tânărul de 33 de ani, care a omorât un bărbat în Făget și a rănit alte cinci persoane, între care şi soţia bărbatului ucis, a fost arestat preventiv. El este acuzat de omor, tentativă de omor, vătămare corporală, furt şi conducere sub influenţa stupefiantelor. Analizele de sânge au arătat că asasinul a consumat trei droguri înainte de atacuri: cocaină, cannabis şi amfetamină. 

RomaniaTV.net
04 iul. 2019, 09:36
Criminalul din Făget a fost arestat. Analizele medicale au arătat că era drogat în momentul atacurilor

UPDATE: Criminalul din Făget își va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. Asta au decis magistrații după ce acesta a fost dus în fața instanței.  Bărbatul a ucis, ieri, un om și a rănit alți cinci printre care și o bătrână de 80 de ani, care a ajuns la spital. În urma testelor rapide, Ionel Boldea a ieșit pozitiv la consum de cocaină, amfetamine și marijuana. 

Tânărul din Timiş care a omorât un bărbat într-un parc din Faget şi a rănit mai multe persoane, a fost prins joi dimineaţă. El se afla la volanul unei maşini şi nu a opus rezistenţă când a fost oprit de un filtru de poliţie. Vizibil tulburat, bărbatul le-a declarat poliţiştilor că regretă ce a făcut şi că o icoană l-a îndemnat să comită faptele. Individul le-a mai spus anchetatorilor că a stat ascuns într-un pom, iar când a fost prins voia să meargă acasă să facă un duș.

„O icoană dintr-o cameră. Am stat într-un pom. Maşina e a unui prieten de la Povergina, care e la pescuit. Icoana dintr-o cameră…Icoana care m-a scos afară din casă…m-a scos afară din casă şi m-o făcut să am o forţă inumană. Am dat cu piciorul am spart capul unei femei, am spart capul unui om. Mi s-a promis faptul…la 6 dimineaţa să mă scoată o icoană…clopote…nu ma agita, că păţeşti rău..icoana care m-a scos afară la 6 dimineaţa…nu ma agresa că mă gândesc rău..nu ma agresaţi că e rău. A fost o forţă inumană. Nu am vrut, dar am fost forţat de situaţie să fac rău. Mi s-a promis un alt aspect…icoana efectiv m-a luat după ea…merg la puşcărie vreo 10 ani, dar mi s-a promis alt aspect. Icoana efectiv m-a luat după ea”, le-a spus Ionel Boldea, poliţiştilor, în timp ce era încătuşat.

Tânărul a ucis, miercuri dimineaţa, un bărbat în parcul din oraşul Făget, judeţul Timiş, şi a înjunghiat-o pe soţia acestuia, lăsând-o într-o baltă de sânge.

Ulterior, el a intrat în casa unei familii unde s-a baricadat în baie, în timp ce poliţiştii l-au înconjurat. La un moment dat, tânărul a ieşit din baie, a vrut să îi lovească pe poliţişti, a trecut de ei şi a fugit în curtea gospodăriei, unde s-a urcat într-o maşină cu care a trecut prin porţi şi a fugit până în zona satului Bichigi. Atunci poliţiştii au tras trei focuri de armă, iar un glonţ a lovit portiera. Maşina a fost ulterior abandonată într-un şanţ.

La Temereşti, el a făcut alte patru victime: o bătrână a fost înjunghiată, o persoană a fost lovită cu maşina şi alte două au fost agresate.