Crin Antonescu: Am nevoie de PSD pentru prezidenţiale

Invitat la România TV, președintele PNL, Crin Antonescu, a susținut că nu s-a certat vreodată cu Victor Ponta și a recunoscut că are nevoie de PSD pentru a câștiga alegerile prezidențiale.

RomaniaTV.net
24 sept. 2013, 19:31
Crin Antonescu: Am nevoie de PSD pentru prezidenţiale

„Am nevoie de PSD și este angajamentul pe care l-am luat față de români. Am nevoie de PSD și cred că și PSD are nevoie de mine, până la alegerile prezidențiale (…) Pentru Dumnezeu, nu avem pauză până în decembrie 2014. Nevoia noastră de PSD şi a PSD de noi este de a îndeplini un program de guvernare” a spus președintele PNL.

„Ceea ce am spus în cursul săptămânii trecute, am spus că dacă avem un proiect comun, eu voi face tot ce îmi stă în putință ca USL să reziste” a mai adăugat Crin Antonescu.

Întrebat care ar fi cel mai puternic contracandidat al său în 2014, Antonescu a răspuns: „Sper să nu fie foarte puternic atunci. Este sentimentul de neîndeplinire al celor ne-au votat în 2012. Au existat şi în trecut contracandidaţi care au câştigat pe decalajul dintre promisiuni şi realitate”.

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat sâmbătă că ţinta PNL la alegerile europarlamentare de anul viitor este de a obţine 25% la nivel naţional, iar dacă reuşeşte acest lucru, Crin Antonescu va fi preşedintele României chiar dacă va avea contracandidat din USL.

„PNL şi-a propus 25% pentru alegerile europarlamentare la nivel naţional şi vă garantez că dacă PNL obţine 25% la nivel naţional la europarlamentare în 2014 în decembrie îl vom avea preşedinte al României pe Crin Antonescu, indiferent că vom avea contracandidat din USL, indiferent ce se va întâmpla. PNL având o cotă electorală de 25% vă garantez că preşedintele PNL va fi şi preşedintele României, şi pentru asta merită să luptăm fiecare dintre noi până la ultima picătură, pentru că este prima dată în istoria acestui partid când cu adevărat putem să fim importanţi şi cei mai importanţi în viaţa politică românească”, a spus Hellvig la conferinţa de alegeri a conducerii PNL Satu Mare, potrivit Agerpres.

El le-a spus liberalilor că testul de la europarlamentare este unul extrem de important. „Avem alegeri europarlamentare, este un test extrem de important pentru PNL. Vă atrag atenţia în calitate de secretar general că aceste alegeri sunt definitorii pentru pasul nostru următor, pentru alegerile prezidenţiale în 2014”, a mai spus Hellvig.

Secretarul general al PNL a transmis şi mesajul preşedintelui liberalilor, Crin Antonescu: „Nu abandonaţi, staţi uniţi, PNL va duce preşedintele României în 2014 şi vă garantez că în 2016 avem prim-ministru”.