Crin Antonescu: Am sentimentul că văd în Johannis candidatul PDL, aşa cum era în epoca Băsescu

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, la România TV, că nu se implică în campania electorală a candidatului ACL deoarece Klaus Johannis încearcă să obţină voturile electoratului lui Traian Băsescu inclusiv prin distanţarea de suspendarea din 2012 şi asumarea unui discurs al PDL pe care acest partid îl avea în perioada ce a premers rupturii de actualul preşedinte al României. Întrebat dacă, la un moment dat, îl va susţine public pe Johannis, Antonescu a spus: "În această campanie, niciodată".

30 sept. 2014, 16:44
Crin Antonescu: Am sentimentul că văd în Johannis candidatul PDL, aşa cum era în epoca Băsescu

Nu cred că în campania lui Klaus Johannis, urmărind mesajul, stilul sau poziţia faţă de anumite teme, ar avea prezenţa mea vreun rost (…) Nici Klaus Johannis nu ar nevoie de mine în campanie şi nici eu nu sunt dispus să mă produc în această companie„, a declarat Crin Antonescu precizând că se referă la faptul că Johannis „menajează” electoratul lui Traian Băsescu prin distanţarea de justeţea suspendării acestuia în vara anului 2012.

„În raport cu acele evenimente, am anumite criterii de evaluare. Nici o secundă nu am îndulcit anumite poziţii legate de Traian Băsescu şi epoca sa (…) Am avut un mesaj anti-Băsescu şi anti-PSD tocmai pentru că PSD a dezvoltat o complicitate inacceptabilă cu Traian Băsescu”, a amintit Antonescu. Întrebat dacă există totuşi o posibilitate de a se implica în sprijinul lui Johannis, fostul lider al PNL a răspuns: „Într-o astfel de campanie, niciodată„.

Antonescu susţine că, deşi a fost promotor al apropierii de PDL, se aştepta ca democrat-liberalii să realizeze erorile făcute în anii în care l-au sprijinit pe preşedintele Băsescu. În schimb, aceşti persistă în acelşi tip de discurs şi l-au determinat şi pe Johannis să-l adopte. „În anumite momente, am sentimentul că văd în Johannis candidatul PDL, al unui PDL aşa cum l-am văzut în epoca Băsescu. Nu se poate să te cheme PNL şi să joci hora cu ‘Verde înrourat’. La un partid cu istoria PNL, iar domnul Johannis este parte a acestei istorii, lipsa de memorie nu este de admis”, a mai spus Crin Antonescu.