Crin Antonescu: Anunţul făcut ieri de Traian Băsescu mi-a adus aminte de mai 2010

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că anunţul făcut de către şeful statului privind faptul că Guvernul a renunţat până la 31 martie 2014 la aplicarea accizei la carburanţi i-a adus aminte de mai 2010, atunci când Traian Băsescu a anunţat decizia guvernului Boc de a reduce salariile cu 25% şi pensiile cu 15%.

RomaniaTV.net
19 dec. 2013, 11:05
Crin Antonescu: Anunţul făcut ieri de Traian Băsescu mi-a adus aminte de mai 2010

Crin Antonescu a făcut o comparaţie formală, cele două evenimente având în comun faptul că preşedintele României anunţă public decizii care intră în sfera de competenţe guvernamentale.

„Văzându-l pe preşedintele României anunţând o decizie importantă a Guvernului, mi-am adus aminte de mai 2010. Când sunt reînviate amintiri din trecut e şi o parte bună: simţi că întinereşti”, a glumit Antonescu.

Preşedintele Senatului a ţinut să infirme speculaţiile legate de ameninţări la care ar fi recurs liberalii pentru a-i constrânge pe aliaţii social-democraţi să accepte numirea de către Parlament a unui preşedinte-director general la TVR în cursul acestei săptămâni. „Noi am susţinut bugetul, aşa cum a fost construit de către guvernul din care şi PNL face parte. A apărut şi creşte o diversiune de cea mai joasă speţă: că nu votăm bugetul, că am depune moţiune de cenzură. Nici vorbă de aşa ceva”, a mai spus Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la B1TV, comentând faptul că Victor Ponta l-a comparat, la România TV, cu Traian Băsescu, că ar putea să se simtă „uşor flatat” de afirmaţia liderului PSD la cât de cuminte a devenit premierul în „sarcinile pe care şeful statului i le trasează”.

„Eu am de vreo nouă ani de zile o proastă părere, una peste alta, despre activitatea şi roadele politice ale activităţii domnului Băsescu. Dar dacă mă uit cât de cuminte a devenit domnul Ponta în sarcinile trasate de domnul Băsescu, aş putea să mă simt chiar uşor flatat”, a afirmat Antonescu, într-o intervenţie la B1TV.

El a fost întrebat la ce anume se referă atunci când vorbeşte de conformarea lui Ponta faţă de Traian Băsescu.

„De exemplu, la povestea cu acciza”, a replicat Antonescu.

Liderul PNL a mai fost întrebat cum apreciază afirmaţia lui Ponta privind faptul că s-a terminat cu bine criza din USL, iar Antonescu a replicat: „Da, ce să zic, eu încurajez optimismul tinerilor întotdeauna”.