Crin Antonescu, după alegerea Alinei Gorghiu la şefia PNL: Valoarea nu e data nici de sex, nici de vârstă

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, în direct la România TV, că nu a fost surprins de alegerea Alinei Gorghiu in fruntea PNL şi a susţinut că oricine ar fi fost susţinut de către Klaus Iohannis ar fi câştigat şefia partidului liberal. Antonescu si-a exprimat speranta ca Alina Gorghiu va fi un presedinte bun al PNL si a subliniat ca sexul si varsta nu sunt principalele calitati ale unui politician.

18 dec. 2014, 17:40
Crin Antonescu, după alegerea Alinei Gorghiu la şefia PNL: Valoarea nu e data nici de sex, nici de vârstă

„Nu sunt deloc surprins de rezultatul acestor alegeri pentru că este un fenomen aproape universal ca atunci cand cineva, preşedinte al ţării, proaspat învestit în această calitate, cu voturi, cu incredere, cu putere face o asemena propunere, ea are sanse mari de castig. Am parerea ca oricine ar fi fost sustinut de Iohannis avea categoric prima sansa. (…) Faptul ca eu mi-am mentinut optiunea fata de Ludovic Orban, fara a fi un capat de tara, fara a fi ceva dramatic, a fost si semnul ideii că din punctul meu de vedere ar fi fost de dorit ca partidul, fie si in parteneriat cu presedintele Romaniei, dar partidul sa isi aleaga liderul, fie el si Alina Gorghiu. Nu am niciun fel de reţinere faţă de noul preşedinte al PNL. E o persoana tanara, categoric cu destul de multe calităţi, am lucrat impreuna, o cunosc, totul ramane de demonstrat din acest moment. (…) Nu pun la indoiala legitimitatea votului, e însă evident că a fost o candidatura care probabil nici n-ar fi existat daca ea n-ar fi fost sustinuta atat de puternic de presedintele Romaniei”, a precizat Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Fostul preşedinte liberal si-a exprimat speranta ca Alina Gorghiu va fi un presedinte bun al PNL si a subliniat ca sexul si varsta nu sunt principalele calitati ale unui politician.

„Eu cred ca Alina Gorghiu daca va fi, si sper să fie un presedinte bun pentru PNL, nu va fi astfel pentru ca e tanara sau pentru ca e femeie. Sigur ca el bine să fii tânăr, sigur că PNL, prin această alegere a dovedit că poate fi primul partid mai mare care să aleagă o femeie în fruntea sa şi e de salutat, dar valoarea nu e data nici de sex, nici de varsta, pentru ca in fond reusita in politica tine de alte lucruri”, a continuat Antonescu.

Liberalul a mai spus că nu are rezerve în a acorda toată încrederea Alinei Gorghiu. Totuşi, el a ţinut să atragă atenţia că reforma clasei politice nu trebuie confundată cu alegerea politicienilor mai tineri.

„Am spus foarte limpede că nu am rezerve în a acorda toată încrederea la început de mandat celei alese. Dar daca vom confunda ideea de reforma a clasei politice cu scaderea in varsta a celor alesi – atunci trebuia ales Ponta presedinte ca e mult mai tanar decat Iohannis. De asemenea, daca vom persista in a crede ca din 5 in 5 ani  sau din 10 în 10 ani o luam de la 0 si incepem reforme iar ne inselam. Deschiderea PNL pentru tineri, pentru femei, pentru oameni din afara vieţii politice, societatea civila a inceput demult, altfel nu era Iohannis presedinte”, a mai spus Crin Antonescu.

Cine este noul preşedinte al PNL, Alina Gorghiu

Referindu-se la Klaus Iohannis, Antonescu a mai spus că previziunea sa pentru preşedintele ales al României „este la fel ca cea pentru Alina Gorghiu. Adică, totul e posibil, totul e de aşteptat, nimic nu e garantat, nimic nu e imposibil”.