CRIN ANTONESCU, după înfrângere: E un scor foarte bun pentru Iohannis. Nu mă interesează postul de premier

Crin Antonescu a declarat, luni, după ce a pierdut în faţa lui Klaus Iohannis cursa pentru prezidenţiale, că nu este interesat de postul de premier, dacă alegerile prezidenţiale vor fi câştigate de către candidatul PNL. Antonescu a arătat că votul obţinut de Iohannis a fost unul "foarte bun" şi că a fost "un vot clar, civilizat". 

21 iul. 2014, 14:24
CRIN ANTONESCU, după înfrângere: E un scor foarte bun pentru Iohannis. Nu mă interesează postul de premier

Crin Antonescu a precizat, după şedinţa Delegaţiei Permanente, că nu este interesat nici de postul de premier, nici de  funcţia de preşedinte al partidului.

„Nu mă interesează postul de prim-ministru. Nu mi se pare o afacere bună pentru PNL. Nu mă interesează nici şefia partidului, dacă PNL va da şefia partidului. Şi, oricum, şefia va fi din 2017, până atunci se va merge pe doi co-preşedinţi”, a spus Crin Antonescu.

De asemenea, Antonescu s-a declarat mulţumit, chiar dacă a fost învins de către Klaus Iohannis în cursa internă pentru stabilirea candidatului PNL la alegerile prezidenţiale.

„Toată lumea e mulţumită, domnul Iohannis pentru că e desemnat, eu, pentru ce am solicitat, pronunţarea printr-un vot clar, elegant, s-a făcut. E un scor normal, în limitele normalului, e un scor foarte bun pentru câştigător. Nu e deloc îngrijorător, s-a votat secret până la urmă. Ce voiaţi, să nu voteze nimeni cu mine? Nu am pus sub semnul întrebării proiectul prezidenţial al lui Iohannis, pentru că el nu există, nu era candidat. Va exista acum, că a fost denumit candidat la prezidenţiale”, a mai spus Antonescu.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS este candidatul PNL la prezidenţiale. Iohannis l-a învins pe CRIN ANTONESCU cu 110 voturi la 56

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, de Delegaţia Permanentă, drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Iohannis a obţinut un număr de voturi aproape dublu faţă de Antonescu, din partea membrilor Delegaţiei Permanente.

Astfel, pentru Klaus Iohannis au optat 110 liberali, în timp ce pentru Crin Antonescu au votat doar 56.

Decizia privind prezidenţiabilul PNL a fost luată după ce liberalii au comandat două sondaje de opinie, care arată că liderul liberalilor, Klaus Iohannis, este preferat de alegători, fiind mai bine cotat în opţiunile electorale decât Crin Antonescu.

Înainte de şedinţă, Crin Antonescu declara că nu renunţă la candidatura pentru prezidenţiale, dar excludea varianta unei candidaturi independente.

CITEŞTE ŞI Crin Antonescu: NU RENUNŢ la candidatura pentru prezidenţiale. Decizia va trebui luată prin VOT