Crin Antonescu: Mă bucură decizia de la Chişinău. Româna este limba oficială a statului moldovean

Crin Antonescu şi-a exprimat bucuria, într-o postare pe o reţea socială, privind Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, care a hotărât că limba română este limba oficială a statului moldovean.

05 dec. 2013, 15:56
Crin Antonescu: Mă bucură decizia de la Chişinău. Româna este limba oficială a statului moldovean

„Am primit cu bucurie vestea privind decizia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, care a hotărât că limba română este limba oficială a statului moldovean, cu atât mai mult cu cât sunt încă la Chişinău, în vizită oficială. Printr-o coincidenţă fericită am aflat această informaţie la o reuniune cu academicienii din Republica Moldova la Academia de Ştiinţe a Moldovei, în plenul căreia am susţinut o alocuţiune”, a spus liderul liberal.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat joi că decizia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova în privinţa limbii de stat este de salutat, aceasta fiind doar o corecţie de termeni, pentru că între limba română şi cea moldovenească nu este nicio diferenţă.

‘Dacă asta este decizia Curţii Constituţionale, că limba română este limbă de stat în Republica Moldova, este o decizie de salutat, pentru că nu este decât corecţie în termeni, limba rămânând aceeaşi. Practic nu au schimbat limba oficială ci i-au dat denumirea corectă’, a declarat Ivan pentru Agrepres.

Joi, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis că textul Declarației de Independență a Republicii Moldova care prevede că limba de stat este cea română prevalează asupra prevederilor Constituției, potrivit căreia limba de stat este cea ‘moldovenească’. Concret, limba română este acum recunoscută ca limbă de stat în Republica Moldova.

VEZI SI:

Ponta: Decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova este una istorică