Crin Antonescu, pe Facebook: VOI DEMISIONA de la şefia PNL

Crin Antonescu îşi dă DEMISIA de la şefia PNL, după scorul mic obţinut la alegerile europarlamentare 2014. Antonescu anunţase în timpul campaniei electorale că va demisiona din funcţia de preşedinte al partidului, dacă liberalii nu vor lua 20% la euroalegeri. Potrivit rezultatelor BEC, PNL a obţinut  aproape 15%.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 08:14

„Este evident că la un rezultat de 15% PNL nu poate fi mulțumit! Este un rezultat sub așteptările noastre și așa cum am anunțat neatingerea obiectivului stabilit e un eșec pe care ca președinte mi-l asum! Am anunțat în această dimineață, într-o conferință de presă, că îmi voi ține cuvântul și voi demisiona din fruntea Partidului Național Liberal! Voi anunța acest lucru în ședința Biroului Politic Național voi anunța acest lucru colegilor mei și vom lua deciziile care se impun acolo!”, a scris Antonescu, pe Facebook.

Este a doua demisie anunţată luni în PNL. Şi Klaus Iohannis a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Anunţul a fost făcut de Iohannis după ce PNL a obţinut un scor sub 20% la alegerile europarlamentare din 25 mai. 

Potrivit unor surse din partid, toată conducerea PNL urmează să-şi depună mandatul. De asemenea, în BPN de luni, liberalii vor discuta despre convocarea unui congres extraordinar pentru succesiunea la şefia partidului astfel încât să nu se ajungă în toamnă cu preşedinte interimar, în condiţiile în care Crin Antonescu şi Klaus Iohannis îşi părăsesc funcţiile.