Crin Antonescu: PNL susţine cele două amendamente la buget iniţiate de Fenechiu şi Vosganian VIDEO

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că la nivelul conducerii PNL s-a decis susţinerea a două amendamente la bugetul de stat pe 2014, cele iniţiate de parlamentarii de Iaşi Relu Fenechiu şi Varujan Vosganian.

RomaniaTV.net
25 nov. 2013, 16:02
Crin Antonescu: PNL susţine cele două amendamente la buget iniţiate de Fenechiu şi Vosganian VIDEO

„Am discutat despre buget, sunt două amendamente foarte importante ale colegului Relu Fenechiu, ale senatorului Varujan Vosganian, deci grupul parlamentarilor de Iaşi, amendamente pe care le vor susţine în ansamblu grupurile parlamentare liberale şi vom solicita şi partenerilor în cadrul USL susţinerea lor, privitoare la autostrada Iaşi-Târgu Mureş şi la Aeroportul din Iaşi”, a anunţat Crin Antonescu, la finalul şedinţei de luni a conducerii partidului.

El a menţionat că în cazul celor două proiecte a existat un angajament politic al USL, dar şi al premierului, iar din bugetul CJ Iaşi s-au alocat deja sume care vor trebui completate de la bugetul de stat.

Întrebat dacă sunt şi alte amendamente ale parlamentarilor PNL care să fie asumate de partid, Antonescu a răspuns: „Nu, noi vorbim de acestea două, în rest sigur că grupurile parlamentare cu toate că existau, cum se întâmplă întotdeauna au fost cât se poate de rezonabile, au înţeles că, de vreme ce Guvernul nostru a propus un proiect de buget, nu putem să facem exces de amendamente. În sensul acesta, la 150 de parlamentari liberali, există doar şase amendamente”.

De asemenea, preşedintele PNL a fost întrebat dacă poate garanta faptul că banii proveniţi din majorarea accizelor vor fi alocate pentru construirea de autostrăzi.

„Eu nu pot garanta, dar eu am luat act şi aşa a fost toată discuţia, că banii vor merge acolo, şi nu în altă parte şi vă pot garanta că vom monitoriza acest lucru (…) Autostrăzi în cea mai mare parte, cu posibilitatea să fie vorba şi de drumuri naţionale, şi vom monitoriza acest lucru şi prin ministrul de Finanţe şi prin membrii din Guvern şi prin Parlament„, a spus Crin Antonescu.