TĂRICEANU spune ADIO PNL. Antonescu: E trist să vezi un fost premier într-o poziţie jenantă, la uşa lui Ponta

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL. Crin Antonescu a declarat că "e un moment trist, acela de a vedea un fost preşedinte, un fost prim-ministru, un om respectat, să acţioneze într-o poziţie jenantă, acela de client aspirat, la uşa domnului Victor Ponta". Declaraţia vine după ce Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit miercuri cu premierul Victor Ponta şi i-a cerut să-și țină toate angajamentele luate în cadrul USL față de PNL, respectiv menținerea tuturor pozițiilor în structurile centrale și locale, listele comune la Parlamentul European, cât și susținerea unui candidat liberal la Președinția României.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 15:06
TĂRICEANU spune ADIO PNL. Antonescu: E trist să vezi un fost premier într-o poziţie jenantă, la uşa lui Ponta

„În privinţa lui Tăriceanu, la partid a venit demisia sa în urmă cu puţin timp. E un moment trist, acela de a vedea un fost preşedinte, un fost prim-ministru, un om respectat, să acţioneze într-o poziţie jenantă, acela de client aspirat, la uşa domnului Victor Ponta. Gestul jenant nu a fost acela că a acţionat contra deciziilor partidului, cel mai mare deserviciu a fost că a lăsat impresia că PNL ar fi un mic partid clientelar. A fost la Ponta, împreună cu care a spus unor colegi liberali că le dă nişte funcţii. PNL nu a fost niciodată un partid de acest fel. PNL are şi el tipul său de clientelă politică, nu am ascuns niciodată, dar nu a luat niciodată marile sale decizii în funcţie de această clientelă. Îi rog, îi invit pe toţi liderii PNL să şi-l amintească pe Tăriceanu  ca cel care s-a bătut cu Băsescu şi nu ca cel care urca singur scările către uşa lui Victor Ponta”, a spus Antonescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Senatorul liberal Călin Popescu-Tăriceanu s-a întâlnit miercuri cu premierul Victor Ponta, iar acesta i-a dat asigurări că dorește continuarea proiectului USL în forma actuală și a făcut apel la liderul PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei de renunțare la alianță.

Citeşte şi: Călin-Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL

„Am vorbit în această dimineață cu primul-ministru Victor Ponta și l-am întrebat dacă dorește să continue proiectul USL și mi-a dat asigurări că dorește să continue proiectul USL în actuala formă. Îmi permit să fac un apel la președintele PNL, Crin Antonescu, și să-i solicit să revină asupra deciziei pe care a luat-o ieri și drept urmare să revină în USL”, a afirmat Tăriceanu.

Anterior întâlnirii, Tăriceanu a spus că în opinia lui „trebuie în acest moment să facem un efort cu toții să încercăm să punem mai presus de interesele politice și personale interesele unei țări și ale unor oameni, pentru că acești oameni în mod clar au nevoie de ceva mai bun și merită ceva mai bun”.

„Dragă Crin, dacă tu nu-ți vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu, îi voi cere primului-ministru Victor Ponta să-și țină toate angajamentele luate în cadrul USL față de PNL, respectiv menținerea tuturor pozițiilor în structurile centrale și locale, listele comune la Parlamentul European, cât și un lucru foarte important — susținerea unui candidat liberal la Președinția României”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferință, la sediul Institutului pentru Studii Liberale.

La sediul ISL a fost prezent și Cristian David, care miercuri a demisionat din PNL.

Vicepreședintele PNL Radu Stroe a afirmat că este solidar cu demersul fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu în ceea ce privește Uniunea Social Liberală.