Cristi Borcea a făcut afaceri de milioane de euro din puşcărie. A vândut gaz tocmai închisorii unde era ţinut

Cristi Borcea a fost eliberat condiționat din penitenciar, după o perioadă de 4 ani și 4 luni în care s-a aflat după gratii, ca urmare a condamnării primite în "Dosarul Transferurilor". Potrivit Libertatea, fostul acţionar al lui Dinamo a ieşit din închisoare mai bogat decât a intrat.

09 iul. 2018, 07:59
Cristi Borcea a făcut afaceri de milioane de euro din puşcărie. A vândut gaz tocmai închisorii unde era ţinut

Firma GPL Gaspeco L&D, patronată de Cristi Borcea, a făcut un profit de 60 de milioane de euro în perioada în care omul de afaceri a fost închis. Fostul oficial din „Ștefan cel Mare” a vândut gaz lichefiat în valoare de 2.873 de lei către Penitenciarul Poarta Albă, unde acesta a fost până în noiembrie 2016.

Nu am știut. Dacă știam că angajații au semnat cu penitenciarul, contractul nu s-ar fi făcut„, a declarat Cristi Borcea, conform libertatea.ro. Astfel, la 4 luni după mutarea lui Borcea la Jilava, pe 3 aprilie 2017, conducerea penitenciarului de la Poarta Alba a aprobat cumpărarea directă de gaz lichefiat de la firma GPL Gaspeco L&D.

Un an mai târziu, în iunie 2018, comisarul şef Valentin Muscalu a părăsit oficial funcţia de director, pensionat forţat după ancheta de la minister. În locul lui a fost numită comisarul Emilia Topală, şi ea nominalizată în raportul incriminator din 2016.

De remarcat că în cei patru ani în care a stat la închisoare Cristi Borcea, firma sa a încheiat contracte cu entităţile de stat în valoare de două milioane de euro. Mai exact, 9.830.252 RON este suma totală a contractelor încheiate de firma lui Borcea cu diverse instituţii şi regii de stat.