Cristi Borcea, audiat în dosarul lui Radu Mazăre. Fostul acţionar de la Dinamo a primit ilegal o plajă

Cristi Borcea va fi audiat vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu, privind atribuirea ilegală a unor terenuri în Constanţa.

16 nov. 2018, 08:03
Cristi Borcea, audiat în dosarul lui Radu Mazăre. Fostul acţionar de la Dinamo a primit ilegal o plajă

După audierea lui Borcea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pe data de 17 decembrie să se desfăşoare ultimul termen al dosarului privind retrocedarea ilegală a terenurilor din Constanţa şi Mamaia. La termenul de vineri al procesului, avocaţii care îi apără pe Mazăre, Borcea şi Constantinescu au anunţat că aceştia nu doresc să fie audiaţi în instanţă.

Dintre cei trei, doar Borcea s-a prezentat în sala de judecată. Radu Mazăre a fugit din România în Madagascar, iar Nicuşor Constantinescu se află în detenţie, el având condamnări în alte dosare.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a transmis prin avocatul său că nu doreşte să asiste la proces. El a depus o cerere de recuzare a preşedintelui completului de judecată, Ionuţ Matei, solicitare care a fost însă respinsă.

Procesul a început în urmă cu 10 ani, iar fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost trimis în judecată de DNA alături de alte 36 de persoane, printre care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru.

Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare în acest dosar, pentru că au retrocedat ilegal plajele din Constanţa, iar Cristi Borcea ar fi fost unul dintre beneficiari. Acesta a fost achitat în prima instanţă. DNA susţine că Borcea a adus prin acţiunile sale prejudicii statului de 20 milioane de euro.