BOMBĂ! Cristi Borcea şi Ioan Becali, trimişi în judecată în DOSARUL TRANSFERURILOR din BELGIA

Camera consiliului din oraşului belgian Liege a decis să trimită în faţa tribunalului corecţional o serie de figuri din lumea fotbalului, care au avut legături cu clubul local Standard, printre acestea numărându-se românii Liviu Ciobotariu, Ioan Becali şi Cristian Borcea, a anunţat, miercuri, presa din această ţară.

10 sept. 2014, 17:28
BOMBĂ! Cristi Borcea şi Ioan Becali, trimişi în judecată în DOSARUL TRANSFERURILOR din BELGIA

Printre cei trimişi miercuri în faţa tribunalului corecţional se numără în jur de 30 de persoane, foşti oficiali ai lui Standard Liege, agenţi de jucători, fotbalişti şi persoane juridice. Ancheta a început în urmă cu zece ani. Acuzaţiile se referă, printre altele, la spălare de bani, fals şi uz de fals.

Justiţia belgiană a anchetat de mai mulţi ani transferul fostului fotbalist Liviu Ciobotariu la Standard Liege. Acesta a semnat în anul 2000 cu echipa belgiană, venind de la Dinamo Bucureşti. Printre cei implicaţi în transferul său au fost impresarul Ioan Becali şi Cristian Borcea, aflat atunci în conducerea clubului Dinamo.

Ancheta îl vizează mai ales pe Luciano D’Onofrio, fost agent de jucători şi fost conducător al lui Standard Liege. În anul 2011, acesta a fost inculpat de justiţia belgiană, în principal pentru spălare de bani. În 2007, justiţia din Franţa l-a condamnat la doi ani de închisoare, dintre care 6 luni cu efectuare (pe care nu le-a făcut), în cadrul afacerii de transferuri suspecte de la Olympique Marseille.

Printre cei care au fost trimişi miercuri în faţa tribunalului corecţional se mai află Michel Verschueren, fost manager al lui Anderlecht, precum şi foşti jucători ai lui Standard, ca Ivica Dragutinovic, Joseph Enakarhire sau Ivica Mornar.

Cristian Borcea şi Ioan Becali se află în închisoare în România, după condamnarea în dosarul transferurilor.