Cristi Borcea şi Victor Becali, agricultori de seamă în puşcărie. Milionarii dau cu sapa la grădina închisorii

Cristi Borcea și Victor Becali sunt agricultori de seamă în pușcărie. Cristi Borcea, finanțatorul ce a avut frâiele clubului de fotbal Dinamo, și fostul impresar Victor Becali, condamnați în celebrul dosar al transferurilor, nu se plictisesc în pușcărie. Cei doi oameni de fotbal își petrec mai tot timpul la "ciupercărie", un fel de grădină a Penitenciarului Jilava, acolo unde mai dau cu sapa și cară apă cu găleata.

RomaniaTV.net
11 sept. 2017, 11:02
Cristi Borcea şi Victor Becali, agricultori de seamă în puşcărie. Milionarii dau cu sapa la grădina închisorii

Condamnați la șase ani și patru luni, respectiv la patru ani și opt luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, Cristi Borcea și Victor Becali sunt, de ceva vreme, „vedetele” pușcăriei de la marginea Capitalei, scrie libertatea.ro. Pentru a mai câștiga zile care să le reducă pedepsele, cei doi au trecut la munca de jos.

Citeşte şi Valentina Pelinel şi fiul ei, imaginea de mii de like-uri. Vezi cum arată acum băiatul lui Cristi Borcea, juri că e fetiţă

Obișnuiți mai degrabă cu chefuri stropite cu șampanie scumpă și preparate alese, pe gustul lor, milionarii par să-și fi dat seama că, în spatele gratiilor, trebuie să pună „osul la treabă”, dacă vor un trai cât de cât liniștit. Astfel, cât e ziua de lungă, oamenii de fotbal și-o petrec la… „ciupercărie”. Este un fel de grădină, amplasată chiar lângă Fortul 13, unde se plantează tot soiul de legume. După cum ne-au declarat sursele noastre, afaceriștii ce învârteau milioane de euro nu se dau la o parte atunci când vine vorba de munca fizică. Pun mâna pe sapă, pe lopată și cară apă, alături de ceilalți deținuți care au ales să lucreze aici.

Ba mai mult, se pare că Borcea și Becali își împart mâncarea pe care o primesc de acasă cu pușcăriașii mai săraci, care mănâncă doar ce le este servit de penitenciar. Pentru a se menține într-o formă fizică bună, milionarii nu uită să meargă și pe terenul de sport, unde încing o „miuță” cu cei mai talentați dintre deținuți sau în sala de forță.

Citeşte şi Alina Vidican se întoarce fericită la Miami. Ce a obţinut de la Cristi Borcea, fără ştirea Valentinei Pelinel

Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristi Borcea, a fost condamnat, în martie 2014, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. Victor Becali a fost trimis în spatele gratiilor pentru patru ani şi opt luni de închisoare în același dosar, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. În prezent, doar Victor Becali şi Cristian Borcea se mai află în detenţie, restul fiind eliberaţi condiţionat. Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind „spălaţi” prin intermediul unor firme off-shore.

Între timp, Victor Becali mai are o condamnare de cinci ani şi opt luni închisoare, în dosarul mituirii fostei judecătoare Geanina Terceanu, însă decizia în acest caz nu este definitivă. Și Cristi Borcea a primit în primă instanță șapte ani și zece luni, și în acest caz magistrații urmând să dea un verdict definitiv.