Cristian Cioacă a ajuns din nou după gratii. Poliţistul a fost transportat la Penitenciarul Colibaşi

Publicat: Miercuri, 18 Iunie 2014 19:54 // Actualizat: Miercuri, 18 Iunie 2014 19:54 // Sursa: romaniatv.net

Poliţistul Cristian Cioacă, condamnat definitiv la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost transportat miercuri seară la Penitenciarul Colibaşi, unde va sta trei săptămâni în carantină.

Poliţistul Cristian Cioacă a fost ridicat de la domiciliu şi escortat la sediul Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş la mai puţin de o oră după ce Curtea de Apel Piteşti a pronunţat sentinţa de condamnare la închisoare cu executare. După îndeplinirea tuturor formalităţilor legale, inculpatul a fost transferat la Penitenciarul Colibaşi.

Citeşte şi CRISTIAN CIOACĂ, ridicat de poliţie şi dus în arestul IPJ Argeş: "V-am pupat!" VIDEO

După cele 21 de zile de carantină prevăzute de lege, inculpatul îşi va executa pedeapsa conform regimului de detenţie care îi va fi stabilit.

Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat miercuri pe Cristian Cioacă, conform prevederilor noului Cod Penal, la 15 ani de închisoare şi cinci ani interzicerea unor drepturi pentru lovituri cauzatoare de moarte şi la doi ani de închisoare pentru profanare de cadavre. Pedepsele au fost contopite, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai mare, de 15 ani, şi cinci ani interzicerea unor drepturi, la care se adaugă un spor de opt luni de închisoare.

Citeşte şi CRISTIAN CIOACĂ, PRIMELE IMAGINI după condamnare: "Mi-e ruşine că trăiesc în România" VIDEO

În plus, instanţa a dispus majorarea despăgubirilor pe care inculpatul trebuie să le achite mamei, fratelui şi fiului Elodiei Ghinescu, părţilor civile în dosar.

Citeşte şi: CRISTIAN CIOACĂ îşi va pierde statutul de poliţist după condamnarea definitivă la închisoar

Cristian Cioacă fusese eliberat pe 14 februarie din Penitenciarul Colibaşi, după ce un complet de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti a admis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar, el reluându-şi activitatea în cadrul IPJ Argeş.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

Citeşte şi CRISTIAN CIOACĂ, CONDAMNAT. Vezi ce se întâmplă cu băiatul lui acum, după sentinţa finală

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă s-a aflat în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012 până pe 14 februarie 2014.

Citeşte şi Mama Elodiei, revoltată pentru condamnarea lui Cristian Cioacă: Pentru mine 15 ani nu înseamnă nimic

4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 nov 12:51
...s-au constituit parte civilă în proces. UPDATE: Poliţistul Cristian Cioacă a fost transportat miercuri seară la Penitenciarul Colibaşi, unde va sta trei săptămâni în carantină. ...
19 iun 00:57
...parte civilă în proces. UPDATE: Poliţistul Cristian Cioacă a fost transportat miercuri seară la Penitenciarul Colibaşi, unde va sta trei săptămâni în carantină. ...
18 iun 20:09
...class="item-date">
on June 18, 2014
Poliţistul Cristian Cioacă, condamnat definitiv la 15 ani şi 8 luni de...
18 iun 19:59
1
EUR
4.6605
RON
12 Dec
noapte -4 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H