CRISTIAN CIOACĂ, CONDAMNAT. Vezi ce se întâmplă cu băiatul lui acum, după sentinţa finală

Publicat: Miercuri, 18 Iunie 2014 17:18 // Actualizat: Miercuri, 18 Iunie 2014 17:18 // Sursa: romaniatv.net

CRISTIAN CIOACĂ A FOST CONDAMNAT, miercuri, la 15 ani şi 8 luni de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru uciderea Elodiei Ghinescu. Avocata familiei a declarat la România TV că este nemulţumită de pedeaspă fiinhd prea mică pentru fapta săvârşită. În plus, ea a explicat că după acestă condamnare se va lua o decizie şi în privinţa copilului.

"Eu sunt total nemultumită si profund dezamagita de soluţia acestor magistraţi. 15 ani de inchisoare este ca si cum nu ar fi existat nicio pedeapsă pentru Cioacă. Este o persoana tânără şi va ieşi relativ repede. Au schimbat incadrarea juridică în lovituri cauzatoare de moarte şi i-au dat un sport pentru profanarea de morminte. Cioaca va iesi relativ repede din inchsoare dar Elodia nu se va întoarce nicioadată", a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

Citeşte şi: Mama Elodiei, revoltată pentru condamnarea lui Cristian Cioacă: Pentru mine 15 ani nu înseamnă nimic

Întrebată ce se va întâmpla că băiatul Elodiei, avocata familiei Ghinescu a declarat că în cazul copilului se va lua o hotărâre după această cndamnare. "Pentru copil va trebui sa se ia o masura speciala. Prin decizia instanţei de fond a fost decazut din drepturile parintesti. Acum copilul sta cu sora tatalui. Este o masura speciala, temporara, dar prin aceasta sentintă pentru că Cioacă i-a omorat mama este normal să fie decăzut din drepturile părinteşti şi atunci urmează ca familia Ghinescu să demareze procedurile legale", a mai spus avocata.

CRISTIAN CIOACĂ  a fost condamnat, miercuri, la 15 ani şi 8 lunide ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru uciderea Elodiei Ghinescu. În plus, poliţistul argeşean va trebui să achite despăgubiri de 380.000 de euro familiei Elodiei, care s-au constituit parte civilă în proces.

Curtea de Apel Piteşti, care miercuri după amiază s-a pronunţat definitiv în acest doar, a schimbat încadrarea juridică a faptei din "omor" în "lovituri cauzatoare de moarte", pedeapsa fiind astfel redusă cu aproape şase ani.

CRISTIAN CIOACĂ a fost condamnat iniţial de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte. 

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.

Instanţa de apel a finalizat, încă din 11 februarie, audierea martorilor din dosar. Au mai fost audiaţi ulterior mama şi fratele Elodiei, Emilia şi Robert Ghinescu, în calitate de părţi civile, ei apreciind la cinci milioane de euro despăgubirile pe care i le solicită inculpatului.

Citeşte şi: Dezvăluiri INCREDIBILE. Cristian Cioacă se îmbogăţeşte de pe urma Elodiei. Ce a pus la cale poliţistul

Procurorul de şedinţă a cerut condamnarea inculpatului pentru omor calificat, la fel ca la instanţa de fond. În schimb, reprezentanta părţilor civile, avocata Crina Radu, a pledat pentru încadrarea la omor deosebit de grav şi o pedeapsă mai aspră, pe motiv că inculpatul a premeditat crima.

Completul de la Curtea de Apel Piteşti a anunţat, după prima parte a şedinţei de marţi, încheierea cercetării judecătoreşti în această cauză. Instanţa a constatat că toate cererile care puteau fi înaintate de către părţi au fost deja formulate şi a acordat avocatei inculpatului un termen de trei ore pentru pregătirea apărării, în ipoteza în care s-ar face o reîncadrare juridică a faptei conform principiului legii mai favorabile.

A fost luată în calcul atât varianta în care fapta de omor calificat, pentru care Cioacă a fost condamnat de instanţa de fond, ar putea să fie reîncadrată ca omor deosebit de grav, aşa cum au cerut părţile civile din dosar, cât şi varianta în care reîncadrarea s-ar face la lovituri cauzatoare de moarte, infracţiune considerată mai puţin gravă.

Citeşte şi DOCUMENT OFICIAL: De ce a fost ELIBERAT Cristian Cioacă, deşi e suspectat de UCIDEREA ELODIEI

Anterior, completul a respins ca nefiind utile soluţionării cauzei peste douăzeci de cereri, inclusiv de noi probe şi de audiere a unor noi martori, formulate de apărare. Printre cererile respinse se numără şi cea referitoare la suspendarea cauzei până când Curtea de Justiţie a Uniunii Europene s-ar pronunţa asupra unor întrebări referitoare la respectarea drepturilor procesuale ale inculpatului.

Instanţa de apel a finalizat, încă din 11 februarie, audierea martorilor din dosar. Au fost audiaţi, de asemenea, mama şi fratele Elodiei, Emilia şi Robert Ghinescu, în calitate de părţi civile, ei apreciind la cinci milioane de euro despăgubirile pe care i le solicită inculpatului.

Cristian Cioacă a fost eliberat pe 14 februarie din Penitenciarul Colibaşi, după ce completul de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti a admis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar, el reluându-şi activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.

Inculpatul a fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioacă a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă s-a aflat în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012 până pe 14 februarie 2014.

Schimbare de situaţie în dosarul Cioacă-Elodia. Expertizele medico-legale, REANALIZAT

3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 iun 00:57
...pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte. CRISTIAN CIOACĂ, CONDAMNAT. Vezi ce se întâmplă cu băiatul lui acum, după sentinţa finală Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu...
18 iun 19:54
...de situaţie în dosarul Cioacă-Elodia. Expertizele medico-legale, REANALIZAT Source Article from http://www.romaniatv.net/cristian-cioaca-condamnat-vezi-ce-se-intampla-cu-baiatul-lui-acum-dupa-sentinta-finala_152942.htmlCRISTIAN CIOACĂ, CONDAMNAT. Vezi ce se întâmplă cu băiatul...
18 iun 17:27
...la România TV că este nemulţumită de pedeaspă fiinhd prea mică pentru fapta săvârşită. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.6605
RON
12 Dec
noapte -4 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H