Cristian Cioacă i-a trimis o SCRISOARE ministrului de Interne. Vezi de ce este nemulţumit

Cristian Cioacă i-a adresat, prin avocata sa, o scrisoare deschisă Ministrului de Interne, Radu Stroe, după ce, sâmbătă, chestorul Vasile Viorel, omul-cheie în cazul Elodiei Ghinescu, a făcut declaraţii despre ancheta cazului.

03 feb. 2013, 09:55
Cristian Cioacă i-a trimis o SCRISOARE ministrului de Interne. Vezi de ce este nemulţumit

Cristian Cioacă şi-a pus avocata să sesizeze conducerea Ministerului de Interne în legătură cu abuzurile unor reprezentanti ai organelor judiciare. În scrisoarea adresată ministrului Radu Stroe, avocata face referire la chestorul Vasile Viorel care a făcut dezvăluiri despre anchetarea cazului Elodia Ghinescu într-un interviu acordat postului România TV.

„Vasile Viorel nu are calitatea de a face dezvăluiri dintr-un dosar penal ce priveşte o infracţiune pentru investigarea căreia competenţa revine procurorului. Vasile Viorel a făcut afirmaţii false – în contradicţie cu realitatea faptică, în scopul de a manipula opinia publică. Astfel, Vasile Viorel a afirmat că probele de sânge au fost ridicate din apartamentul clientului meu după o perioadă de timp îndelungată, în care apartamentul a fost sigilat„, se arată în scrisoarea transmisă ministrului Radu Stroe.

Am reacţionat din cauza interviului domnului chestor Vasile Viorel. Ţin să precizez că apartamentul clientului meu nu a fost sigilat. În apartament au locuit persoane în chirie. Clientul meu are termen de judecată în 4 martie, vă rog să lăsaţi judecătorul să-l judece„, a declarat avocata lui Cristian Cioacă la România TV.

Chestorul Vasile Viorel a vorbit, la România TV, despre ce s-a întâmplat în noaptea de 29 spre 30 august 2007. „Multitudinea petelor de sânge din dormitor, locurile în care s-au găsit: pe perete, pe podea, sub parchet, pe foarte multe obiecte existente în proximitatea noptierei, obiecte găsite în râpa de lângă Poiana Braşov, ne-au condus la stabilirea modului de producere al morţii.”, a declarat chestorul Vasile Viorel.

Cristian Cioacă a fost arestat în 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel Bucureşti, care a admis recursul procurorilor faţă de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal Bucureşti.

Dosarul în care Cristian Cioacă este judecat pentru omor calificat şi profanare de morminte va fi judecat de magistraţii Tribunalului Argeş. Primul termen al procesului a fost stablit pentru 4 martie.